Acasă Actualitate Scurte stiri

Scurte stiri

Încasări mai mari
Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Gorj a colectat, în luna aprilie, de la contribuabili impozite în valoare de 77,7 milioane de lei. Astfel, Direcţia a adus la bugetul statului peste zece milioane de lei, doar în luna aprilie. Constantin Şarapatin, directorul executiv adjunct al DGFP Gorj, a declarat că depăşirea cu 2% a încasărilor totale este explicată de faptul că penalităţile anuale pentru întârzieri pot ajunge şi la 36,5%. „Noi avem penalităţi de 0,1% pe zi, deci pentru un an, acestea sunt de 36,5%. Probabil, contribuabilii au conştientizat că este mult mai bine să plătească la timp decât să le fie percepute aceste penalităţi“, a spus Şarapatin. Încasările la bugetul consolidat al statului au crescut gradual în ultimii ani. De exemplu, tot în luna aprilie a anului 2007 s-au încasat 55,3 milioane de lei, iar în 2008 au fost aduse la bugetul statului 65,9 milioane de lei.
Mihaela FLOROIU

Plouă cu amenzi pentru şoferi
Poliţiştii din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere au desfăşurat luni o acţiune complexă pentru prevenirea şi combaterea evenimentelor rutiere în care sunt implicaţi căruţaşi şi conducători de scutere sau biciclete, a excesului de viteză şi a parcărilor neregulamentare.
O atenţie deosebită a fost acordată combaterii opririlor şi staţionărilor neregulamentare pe raza municipiului Craiova, fiind desfăşurate activităţi de depistare şi sancţionare a conducătorilor auto care nu respectă prevederile legale din domeniu sau indicatoarele rutiere. În urma activităţilor desfăşurate luni, poliţiştii au constatat 211 fapte de natură contravenţională, pentru care au aplicat amenzi în valoare totală de 19.200 de lei. De asemenea, au fost reţinute cinci permise de conducere şi un certificat de înmatriculare.
Aldezir MARIN

Maşina unei firme de curierat, distrusă de flăcări

Maşina unei firme de curierat din Bucureşti a fost cuprinsă de flăcări ieri-dimineaţă, la Valea Mare. Autovehiculul Citroen, cu numărul de înmatriculare B-99-TZC, venea dinspre Slatina şi se întrepta către Bucureşti. Şoferul, Petru F., a încercat să stingă focul cu stingătorul din dotare, iar apoi a anunţat pompierii. „Detaşamentul de pompieri Slatina a fost solicitat, în jurul orei 4.00, să intervină pe drumul E 574, pe raza comunei Valea Mare, pentru a stinge un incendiu izbucnit la un autovehicul Citroen, care a luat foc în mers. După aproape 20 de minute, incendiul a fost stins. Cabina autoutilitarei a ars în proporţie de 90%“, a spus Cristian Croitoru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt. Potrivit acestuia, camioneta era goală şi se întorcea de la centre de difuzare din judeţ, unde distribuise ziare. Din primele verificări, pompierii au stabilit că incendiul a fost generat de un scurtcircuit.
Dana MIHĂILĂ

Exit mobile version