Acasă Actualitate Scurte stiri

Scurte stiri

Liberalii, alaturi de Basescu


Liberalii nu sustin suspendarea presedintelui Traian Basescu, pentru ca membrii conducerii PNL considera ca nu exista ratiuni de ordin constitutional care sa justifice un astfel de demers. In aceasta saptamâna, respectiv miercuri si joi, Parlamentul va dezbate problemele legate de suspendarea sefului statului, cât si pe cele legate de referendumul pentru introducerea votului uninominal. La discutii a fost invitat si presedintele Basescu, insa acesta nu a dat nici un raspuns invitatiei venite din partea conducerii celor doua Camere, el nefiind obligat sa mearga la parlament. NewsIn


Democratii vorbesc numai cu aprobarea sefilor


Membrii PD care vor aparea in mass-media trebuie sa aiba aprobarea conducerii si sa prezinte un mesaj conform, au stabilit ieri democratii, in sedinta Biroului Permanent National. Potrivit unor reprezentanti ai partidului, procedura asupra careia s-a convenit a fost prezentata drept „standardizare a comunicarii“. Discutia a pornit de la aparitia la televiziuni a unor membri de esalonul a doilea. Conducerea PD a decretat ca membrii care apar in mass-media, in interviuri sau interventii in direct, trebuie sa aiba unda verde din partea Biroului de presa si sa preia de la acesta opiniile pe care le vor exprima. NewsIn


Lista de prioritati pentru banii UE


Administratia judeteana va definitiva in perioada urmatoare lista de proiecte de dezvoltare care vor fi propuse in acest an pentru finantare din fonduri structurale. Vicepresedintele pe probleme economice a CJ Dolj, Constantin Dascalu, a declarat ca proiectele care vor fi promovate in acest an vor fi alese din cadrul portofoliului de peste 400 de proiecte intocmit de institutie. „Acum se lucreaza la prima lista de proiecte care vor fi finantate din fonduri structurale si in cel mai scurt timp vom avea toate datele. Trebuie sa fie pregatite foarte bine aceste proiecte si fiecare obiectiv sa aiba cadastru, studiu de fezabilitate si toate conditiile de eligibilitate sa fie indeplinite in avans pentru a le putea depune imediat“, a spus Dascalu. (C.B.)


Se scumpesc biletele de tren


Calatoriile cu trenul vor costa, de la 1 martie, mai mult cu aproximativ noua la suta. Tarifele vor fi majorate in urma unui ordin al ministrului transporturilor, Radu Berceanu. Potrivit unei ordonante de urgenta a guvernului, CFR poate majora trimestrial tarifele, pâna la sfârsitul acestui an, cu maximum sapte la suta peste nivelul inflatiei. Ultima scumpire a biletelor de calatorie cu trenul a fost la 1 noiembrie anul trecut, cu 7,9%. (F.L.)


UDMR Gorj a primit un sediu


Filiala Gorj a UDMR a primit un spatiu de la Primaria Târgu Jiu in care sa-si desfasoare activitatea. Spatiul destinat sediului formatiunii politice are o suprafata de 35 mp si este situat in incinta teatrului de vara din centrul orasului. Consilierii locali ai municipiului Târgu Jiu au votat ieri pentru atribuirea sediului catre UDMR. Presedintele executiv al acestei formatiuni politice este un român. Daniel Sorop este profesor la Palatul Copiilor din Târgu Jiu. Reprezentantii UDMR Gorj s-au intâlnit, la sfârsitul anului trecut, cu ministrul lucrarilor publice si amenajarii teritoriului, Laszlo Borbely, vicepresedintele UDMR, atunci când acesta a venit sa inaugureze o sala de sport construita in Târgu Jiu.(A.I.)

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version