Acasă Actualitate Olteanca de la Megastar

Olteanca de la Megastar

A visat de mica sa ajunga acolo sus, pe scena. Si astazi a reusit: reprezinta Oltenia la unul dintre cele mai cunoscute concursuri televizate din tara – Megastar.


Andreea Ioncea, sau Deea, reprezinta Oltenia, alaturi de Claudiu, la unul dintre cele mai importante concursuri televizate de muzica din România. Si-a dorit de mica sa ajunga un star, iar caravana Megastar i-a oferit aceasta posibilitate. Aflase din presa ca va incepe un nou concurs televizat. S-a hotarât sa mearga la preselectie, iar atunci când caravana a sosit in Craiova a mers alaturi de ceilalti tineri dornici de afirmare in fata juriului exigent. Nu se remarca, fiind o prezenta discreta. Dar vocea ei calda si curata a scos-o pâna la urma in evidenta. Deea a trecut cu brio de prima proba si a fost chemata la Bucuresti impreuna cu cei mai buni dintre olteni, pentru o examinare mai atenta. Miza era mult mai mare, la fel si emotiile. Cu o saptamâna inainte de emisiune, toti cei recrutati din Banie au inceput pregatirile cu Crina Mardare. Eleva constiincioasa, Deea, a convins-o repede si pe profesoara ca juriul nu a ales-o degeaba. Dupa ani buni de munca, repetitii si ore nesfârsite de canto, visul Deei de a se lansa in muzica prindea viata.


O copilarie compromisa


Inca de la o vârsta frageda, Deea a fost remarcata datorita calitatilor sale muzicale. „Era o fetita timida, dar care o data ajunsa pe scena se metamorfoza. Se impunea si cucerea cu vocea dulce. Educatoarele au remarcat repede calitatile Andreei si ne-au sfatuit sa-i indrumam pasii spre muzica, deoarece talentul sau nu merita pierdut, ci mai degraba trebuie exploatat“, a precizat Marian Ioncea, tatal Andreei. Asa se face ca la numai cinci ani micuta cu ochii de smoala se inscria la Palatul Copiilor din Craiova, la clasa profesorului Iliuta Dumitru. Educarea vocii, exploatarea ei i-au adus micutei cântarete mai multe premii si recunoasterea valorii, printre ele premiul I la Festivalul-concurs de Muzica Usoara editia 2000 Galiciuc Tulnic, premiul pentru cea mai sensibila interpretare din partea Societatii române de Radiodifuziune, in cadrul Festivalului International „Ti Amo“ – Onesti 2001, Trofeul „Mica Printesa“ la Festivalul International „Micul Print“ Bacau – 2002, Trofeul Ghiocelul de Argint la Festivalul International cu acelasi nume de la Arad din 2004 si multe altele. Anii au trecut, fetita cea mica a crescut si o data cu ea si pasiunea pentru muzica. „A muncit extraordinar de mult. De fapt, cred ca nici nu a avut copilarie, caci atunci când nu mergea la Palatul Copiilor sau la scoala (Andreea a absolvit Scoala Populara de Arta «Cornetti», specialitate pian – n.r.) mergeam impreuna pentru a lua meditatii de la Cornel Fugaru. In fiecare sâmbata si duminica, noi eram pe drumuri, caci dupa ce am incheiat colaborarea cu Cornel Fugaru, am inceput alta cu George Natis“, a precizat Marian Ioncea. Munca titanica, dar si daruirea pentru muzica si talentul i-au adus Andreei numeroase satisfactii, una dintre ele fiind prezenta sa in finala concursului Megastar.

Lucrează în presa scrisă din 2002, dar în facultate a cochetat şi cu televiziunea și radioul. Consideră că munca în televiziune este un proces de perfecţionare atât profesională, cât şi a personalităţii.
Exit mobile version