Acasă Actualitate Scurte stiri

Scurte stiri

Drumul spre Rânca a fost blocat


Drumul spre zona montana Rânca, din judetul Gorj, a fost blocat in noaptea de joi spre vineri, din cauza viscolului puternic. Potrivit conducerii Agentiei Nationale a Drumurilor (AND) Gorj, nivelul zapezii atingea trei metri. Circulatia pe drumul national a fost reluata ieri-dimineata, pe un singur sens de mers, iar dupa-amiaza s-a putut circula pe ambele sensuri. „Noi am curatat drumul seara, dar dupa câteva ore a fost din nou acoperit de zapada. Am intervenit cu trei freze pentru deblocarea drumului“, a spus Ion Dina, directorul AND Gorj. (A.I.)


Bagati in spital de polei


Poleiul din ultimele zile le-a dat de furca medicilor de la Cabinetul de ortopedie din Urgenta Spitalului Clinic Craiova. In interval de trei zile s-au prezentat la Urgenta peste o suta de persoane care acuzau fracturi si luxatii, mai ales ale membrelor inferioare, din cauza alunecarii sau caderii pe gheata. Numai ieri, pâna la prânz, medicii ortopezi au primit in Urgenta 25 de persoane care au necesitat punerea in ghips a membrelor fracturate. Cadrele medicale spun ca majoritatea pacientilor sunt batrâni si persoane din mediul rural. (M.C.)


La volan, fara permis


Doi tineri au fost depistati joi de lucratorii Serviciului Politiei Rutiere Dolj conducând fara a poseda permis. Gabriel Claudiu Crivat, de 26 de ani, se plimba prin Craiova la volanul unui BMW, iar studentul Cristian Cosmin Viezure, din Târgu Jiu, a fost prins conducând un Audi prin comuna Bradesti. Amândoi s-au ales cu dosare penale pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fara a avea permis de conducere. (A.D.)


Se juca pe carosabil


Un elev craiovean a fost lovit de o masina in timp ce se juca pe carosabil cu alti copii de vârsta lui. Marin Catalin O., de 13 ani, din Craiova, elev in clasa a VII-a la o scoala din localitate, se juca joi pe carosabil, pe strada Constantin Iota, moment in care a fost accidentat de o Dacia Break, condusa de Daniel Apostu, de 32 de ani, din comuna doljeana Farcas. Baiatul a fost condus la spital, unde medicii i-au acordat ingrijirile medicale necesare, fara insa a se impune internarea pacientului. (A.D.)


Toalete ecologice de 1,2 miliarde de lei


Primaria Craiova vrea sa cumpere, in 2006, mai multe toalete ecologice. Acesta vor fi achizitionate in urma unei licitatii si vor fi amplasate cel mai probabil in centrul orasului. „Am alocat 1,2 miliarde de lei pentru a le cumpara. Daca anul trecut o bucata costa aproximativ 30 de milioane, in acest an pretul nu credem ca va fi cu mult mai mare. Acesta va fi stabilit in urma unei licitatii. Chiar daca achizitionam altele, cele vechi vor fi in continuare folosite, trebuind intretinute. In acest scop exista o masina care trebuie sa le dezinfecteze si sa le curete de doua ori pe zi“, a spus viceprimarul Gheorghe Nedelescu. (R.M.)

Exit mobile version