Acasă Actualitate Scurte stiri

Scurte stiri

Functionarii din primarie fac greva de avertisment


Functionarii publici din Primaria Craiova vor face greva de avertisment pe 18 noiembrie, in cazul in care negocierile dintre sindicalistii din administratia publica locala si reprezentantii guvernului vor esua. Daca in urma discutiilor de astazi, la care vor lua parte reprezentanti ai ambelor sindicate ale acestora, nu le vor fi rezolvate revendicarile, functionarii din primarie sunt hotarâti sa faca greva de avertisment pentru doua ore, vineri dimineata, de la ora 8.00. In cazul in care nici in urma acestei actiuni de protest nu vor fi solutionate revendicarile functionarilor publici, pe 24 noiembrie, in cadrul unei sedinte comune, va fi stabilita data declansarii grevei generale. (C.B.)


Primaria nu semneaza procesul de receptie finala


Astazi expira termenul pâna la care poate fi semnat procesul de receptie finala a lucrarilor de amenajare peisagistica din jurul operelor lui Constantin Brâncusi, aflate in cele doua parcuri din municipiul Târgu Jiu. Conducerea Primariei Târgu Jiu spune ca nu va semna acest proces pâna când problema pavimentului nu va fi rezolvata. „Am ridicat trei probleme: iluminatul, spatiile verzi si pavimentul. Daca in ceea ce priveste lucrarile de remediere a problemelor aparute la iluminatul public si spatiile verzi nu avem obiectiuni, problema pavimentului a ramas nerezolvata“. In perioadele de inghet – dezghet de iarna trecuta, pavimentul s-a transformat intr-o pasta lipicioasa. Lucrarile de amenajare peisagistica au costat peste un milion de dolari, banii provenind dintr-un imprumut acordat de Banca Mondiala. (A.I.)


Prefect pentru o zi


Secretarul general al Institutiei Prefectului Gorj, Lelioara Deaconu, va indeplini pentru o zi functia de prefect. Una dintre cele mai vechi angajate ale prefecturii, Lelioara Deaconu, va trebui sa suplineasca lipsa atât a prefectului Stefan-Marian Popescu-Bejat, cât si a subprefectului Dan Ilie Morega. Cei doi nu vor putea sa se prezinte mâine la serviciu, intrucât vor fi prezenti la mai multe cursuri de instruire. (E.M.)


Test de glicemie gratuit pentru angajatii spitalului


Angajatii Spitalului de Urgenta Craiova au avut posibilitatea ieri, de Ziua Mondiala a Diabetului, sa-si faca testul de glicemie gratuit. Pe parcursul a doua ore, cadre medicale din Centrul Clinic de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice Dolj au facut doua sute de teste de glicemie. Dupa prima ora s-au prezentat peste o suta de persoane, care si-au aratat dorinta de a-si testa glicemia. La 20% dintre cei testati, glicemia a fost la limita, recomandarea specialistului fiind aceea de a-si mai face un test dupa un interval de doua ore. Actiunea a avut loc la initiativa medicului Maria Mota, seful Clinicii. (M.C.)

Exit mobile version