Acasă Actualitate Drumul judetean Secu – Argetoaia, sub lupa expertilor

Drumul judetean Secu – Argetoaia, sub lupa expertilor

Controversata investitie pentru modernizarea Drumului Judetean 606 C Secu-Argetoaia va fi pusa sub lupa expertilor. Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a declarat ieri ca institutia pe care o conduce va apela la un expert pentru a afla daca SC GENERAL COMI SA, firma care s-a ocupat de lucrarile la drum, a respectat standardele de calitate prevazute de legislatia in vigoare. „Pentru a nu mai exista suspiciuni, am hotarit sa ne adresam unui expert autorizat, care ne va da un punct de vedere independent. El va semna un contract cu CJ Dolj“, a afirmat Prioteasa.


Afacere cu scandal


Investitia la DJ 606 C Secu-Argetoaia a fost subiectul unui imens scandal in ultimii ani. Intre 1996 si 2003, aici s-au alocat din bugetul judetean mai mult de 12 miliarde de lei, conform datelor oficiale ale CJ Dolj. Cu toate acestea, exista mai multe voci care sustin ca nu s-a dorit ca lucrarea sa fie terminata la termen, pentru ca societatea lui Victor Bica, un apropiat al puterii pesediste a judetului, sa poata beneficia de inflatie si sa stoarca mai multe fonduri de pe urma acestei lucrari. Consilierii opozitiei de atunci au sesizat mai multe institutii pentru a cerceta cazul, inclusiv Curtea de Conturi si PNA. Singurul rezultat a fost descoperirea unor lucrari de aproximativ o jumatate de miliard de lei pe care societatea le-a executat gratuit cu un utilaj al CJ Dolj, desi primea bani pe acest contract. In 2004, pentru acest drum nu s-a mai alocat nici un ban. De altfel, o data cu schimbarea puterii, SC GENERAL COMI SA a cazut in dizgratie si nu a mai prins contracte pe bani publici. Chiar si pentru cele aflate in derulare, s-a constatat ca societatea nu a respectat termenele de predare sau ca nu a cheltuit banii alocati. Mai mult, pe drumul controversat, au inceput sa apara denivelari din cauza alunecarii straturilor de argila de sub asfalt. In consecinta, o expertiza autorizata si independenta va trebui sa constate daca si in ce masura standardele de executare a lucrarii au fost respectate.

Lucrează din 2001 în presa scrisă și abordează subiecte diverse cum ar fi evenimentele, subiectele sociale, cele legate de administraţia locală, de politică, economie, dar şi investigație. A urmat traininguri pe jurnalism social, politic, acces la informaţii şi investigație, în special cele prin intermediul Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI) şi Rise Project.
Exit mobile version