Acasă Actualitate Profesorii care solicita elevilor bani pentru fondul clasei vor fi sanctionati

Profesorii care solicita elevilor bani pentru fondul clasei vor fi sanctionati

O data cu inceperea anului scolar 2005-2006, la Colegiul National „Fratii Buzesti“ din Craiova au inceput si „disputele verbale“ intre parintii elevilor, invatatori sau diriginti si directorii scolii. Potrivit parintilor unora dintre copiii care invata la acest colegiu, marul discordiei il reprezinta taxa de 200-300.000 de lei, in functie de optiunea dascalilor, bani colectati de la elevi pentru fondul clasei.


Sumele, care sint stabilite in functie de „pretentiile“ invatatorului sau ale dirigintelui si care reprezinta, in varianta parintilor, cotizanti directi ai scolii, fondul clasei, ii deranjeaza acum pe cei din urma. Fara a-si dezvalui identitatea pe motiv ca „nu ne putem da numele, pentru ca avem copiii la aceasta scoala si nu vrem sa le facem rau“, ei isi bazeaza plingerile pe faptul ca, potrivit ministrului educatiei si cercetarii, Mircea Miclea, incepind din acest an elevii nu mai sint obligati sa dea bani pentru scoala. „Nu toti ne permitem sa platim fondul clasei. Intr-adevar, sint si parinti cu posibilitati materiale substantiale, iar daca acestia isi permit n-au decit sa dea bani pentru scoala. Din pacate, posibilitatile financiare nu sint aceleasi pentru toata lumea“, a spus un parinte. El a adaugat ca prin scoala umbla zvonul ca invatatorii cer bani de la copii, pe linga caietele speciale de la clasa, si pentru jaluzele verticale, mese si scaune noi.


Directorul interzice orice fel de cotizatie din partea elevilor


Pentru a-i linisti pe parintii suparati, conducerea Colegiului National „Fratii Buzesti“ spune ca acel dascal care va fi prins ca va cere bani de la elevi, fie chiar si pentru asa-zisul fond al clasei, va fi sanctionat drastic de conducerea scolii. „Ca sa preintimpinam astfel de discutii i-am avertizat zilele trecute pe dascali, in consiliul profesoral, ca in aceasta unitate nu se vor stringe astfel de fonduri. Cu atit mai mult cu cit colegiul a beneficiat de reabilitare si de fonduri externe, nu vad de ce le-ar mai trebui alti bani. Am interzis categoric acest lucru“, a spus directorul Colegiului National „Fratii Buzesti“, Zamfirica Petrescu. Acesta a specificat ca, pentru ca lucrurile sa fie clare, invatatorii si profesorii au semnat un proces-verbal prin care se preciza ca nu trebuie sa ceara bani de la elevi.


„Comitetul de parinti stie tot!“


Conducerea scolii este nemultumita ca se face atita caz de aceasta cotizatie, in conditiile in care suma este considerata una modica, dupa ce in anii trecuti parintii nu aveau nimic impotriva sa dea bani la scoala pentru a le asigura copiilor confortul dorit. „Anul trecut suma a fost stabilita de parinti. Noi, ca si unitate de invatamint, trebuie sa cerem acordul comitetului de parinti atunci cind in scoala se achizitioneaza ceva nou. Comitetul de parinti stie tot. Atunci de ce nu s-au plins?“, a concluzionat directorul CN „Fratii Buzesti“.

Exit mobile version