Acasă Actualitate Consilierii nu vor sa deconteze abonamentele profesorilor navetisti

Consilierii nu vor sa deconteze abonamentele profesorilor navetisti

Noua profesori de la Grupul Scolar Industrial „C. N. Plopsor“ din comuna doljeana Plenita, in frunte cu directorul unitatii de invatamint, Alexandru Tacoi, s-au adresat primarului comunei, Mihai Calafateanu, fiind nemultumiti ca nu li se deconteaza abonamentele. „Sint alaturi de colegii mei si merg cu acestia pina in pinzele albe. Profesorii sint nevoiti sa scoata lunar din buzunar peste un milion de lei pentru naveta“, a explicat directorul institutiei de invatamint. Acesta a precizat ca primarul din Plenita este in asentimentul profesorilor ghinionisti, doar ca, la rindul sau, trebuie „sa-si asculte“ consilierii. Acestia spun insa ca fondurile au fost epuizate si ca nu mai sint bani pentru decontare.


Fara a da prea multe explicatii oamenilor aflati in impas, consilierii Primariei Plenita au gasit, dupa cum spun ei, o solutie amiabila. „Ni s-a transmis ca banii pe transport – 1,7 milioane de lei pe luna – nu ni se vor deconta. Dar spun ca exista totusi o varianta. Cazarea noastra in doua camere insalubre din caminul liceului, pe motivul ca stau profesori universitari in camine, dar noi, niste amarite de profesoare de tara! Lucru refuzat de noi. In primul rind avem familie si nu putem sa stam ca-n cort!“, a spus una dintre profesoarele navetiste, dar care a dorit sa-si pastreze anonimatul.


„Cusca lui Grivei nu poate fi locuinta profesorilor!“


Indignat pe „oferta“ consilierilor din Plenita se declara si primarul comunei, care a spus ca in nici un caz nu va permite „cazarea“ cadrelor didactice in conditii insalubre. Liderii de sindicat au spus: „Cusca lui Grivei nu poate fi o locuinta pentru dascali. Consilierii incalca Legea statutului personalului didactic si, mai mult, se opun decontarii abonamentelor“, a precizat Ion Bebe Cepoi, presedintele Federatiei „Spiru-Haret“, filiala Dolj.

Exit mobile version