Acasă Actualitate Scurte stiri

Scurte stiri

CAS Mehedinti nu mai are bani pentru medicamente


Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) Mehedinti se afla in imposibilitatea de a mai face fata solicitarilor venite din partea asiguratilor, deoarece nu are fonduri. Banii alocati de CNAS pentru acest judet pina la sfirsitul anului nu ajung nici pentru medicamentele folosite in tratamentul ambulatoriu si nici pentru cele necesare asiguratilor. CAS Mehedinti are incheiate in anul 2005 peste 45 de contracte de furnizare de medicamente, iar din totalul sumei alocate pentru intregul an au fost cheltuiti numai pentru medicamentele din septembrie 863.902 lei noi, din care bolnavilor suferinzi de boli cronice le-a revenit suma de 251.143 de lei noi, fata de 863.902 lei cit ar fi trebuit. Presedintele CAS Mehedinti, dr. Rolea Elisabeta, spune ca nu vor fi bani de ajuns, iar sumele alocate vor fi la limita necesarului lunar. Pentru sfirsitul anului a fost solicitata suplimentarea bugetului. (A.C.G.)


Directia Muncii Dolj a ramas fara director general


Virgil Dragomirescu nu mai este director general al Directiei Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei (DMSSF) Dolj. Faptul a fost facut public ieri, in cadrul conferintei de presa pe care reprezentantii DMSSF au sustinut-o la Prefectura Dolj. Conform prefectului Nicolae Giugea, Dragomirescu a fost trecut la cerere pe alta functie in cadrul institutiei. „Domnul Dragomirescu a trecut pe o functie de executie in cadrul institutiei, aceea de expert. A facut aceasta solicitare pe 9 august si i-a fost aprobata de minister. Ne-a facut o surpriza“, a precizat Giugea. Inainte de a ajunge director la DMSSF, Dragomireascu a indeplinit functia de director in cadrul SC MAT SA Craiova. In legislatura trecuta, acesta a fost si consilier municipal din partea PSD. Pina la organizarea unui concurs pe postul ramas vacant, functia de director general al DMSSF Dolj va fi indeplinita prin fisa postului de actuala directoare economica, Doina Tircovnicu. (B.G.)


40% dintre scolile din Gorj nu au autorizatie sanitara de functionare


Mai putin de jumatate dintre unitatile de invatamint din Gorj nu detin autorizatie sanitara de functionare. Potrivit Inspectoratului Scolar Judetean, numai 60% dintre scoli au obtinut de la Inspectia Sanitara de Stat avizele necesare de functionare. De asemenea, 60% dintre scoli nu au combustibil pentru asigurarea incalzirii pentru la iarna, iar 20% dintre unitatile de invatamint nu detin frigidere pentru buna desfasurare a programului „Laptele si cornul“. Pina in prezent, au fost efectuate lucrari de igienizare in proportie de 75% in internate, cantine si sali de clasa. Una dintre problemele pe care le au de rezolvat directorii de scoli o reprezinta si grupurile sanitare, care, in foarte multe comune, pun in pericol starea de sanatate a elevilor. (E.M.)


Personalitatile judetului, premiate


Administratia doljeana intentioneaza sa premieze personalitatile care au facut cinste judetului cu diplome si bani, intr-un cadru festiv. Deocamdata, ideea, lansata de consilierii din cadrul comisiei de cultura, este in stadiul de proiect, aparatul administrativ urmind sa caute solutia legala pentru a pune in aplicare aceasta initiativa. Vicepresedintele Consiliului Judetean (CJ) Dolj, Constantin Dascalu, a precizat: „Comisia de cultura a CJ a propus sa se acorde premii in valoare de zece milioane de lei. Din punctul meu de vedere, solutia ar fi infiintarea unei fundatii coordonate de CJ, care sa se ocupe de acest gen de actiuni. In acest fel, pot fi finantate si alte manifestari si se pot accesa fonduri in cadrul diferitor programe“. Daca se va ajunge la un consens, proiectul va fi supus aprobarii consilierilor judeteni. (B.G.)

Exit mobile version