Acasă Actualitate In Craiova vor fi amplasate 15 toalete ecologice

In Craiova vor fi amplasate 15 toalete ecologice

Serviciul Public de Salubritate (SPS) Craiova va monta, in principalele zone din oras inca 15 toalete ecologice. Punctele in care vor fi amplasate au fost studiate, fiind considerate cele mai importante. Cartierul Brazda lui Novac – Complexul Vechi si Complexul Nou, strada Caracal, Spitalul de Urgenta sau strada Gheorghe Bibescu sint doar citeva dintre zonele unde de saptamina viitoare vor putea fi gasite toaletele ecologice. In prezent exista sase toalete ecologice, pentru fiecare cheltuindu-se 24 de milioane de lei. Din bugetul SPS Craiova au fost utilizati la acest capitol aproximativ 500 de milioane de lei, pentru anul 2005. Lipsa toaletelor pe principalele artere, dar si in locurile publice aglomerate a determinat ca anumite zone sa fie transformate in WC-uri publice.


„Pe strada Gheorghe Chitu, chiar linga Piata Chiriac, exista un chiosc de cizmarie folosit de trecatori pe post WC. De mai bine de zece ani nimeni nu s-a gindit sa il darime sau sa il mute. Pe linga faptul ca are un aspect urit din cauza ca unii isi fac nevoile acolo, in zona este si un miros ingrozitor. Cei de la primarie care se ocupa de curatenie ar fi trebuit sa constate ce se intimpla si sa intervina. E domeniu public si mi se pare normal ca ei sa se ocupe de acea situatie. Eu locuiesc in apropiere si stiu ca acest chiosc apartinea odata de stat, dar dupa revolutie a fost al celui care lucra acolo. De citiva ani, nu i-a mai mers treaba si l-a abandonat. Acum are un lacat de forma, pentru ca oricum poate fi deschis de oricine“, ne-a scris un craiovean.


Ileana Florea locuieste in cartierul 1 Mai si de citiva ani a observat ca la iesirea din Parcul Romanescu, in spatele magazinelor din statie, spatiul verde a fost transformat in toaleta. Primaria Craiova intentioneaza insa ca pina la sfirsitul anului sa mareasca numarul toaletelor ecologice, acestea urmind sa fie amplasate si in statiile de autobuz.


Actiunea de curatenie in cartiere continua


„Am citit de curind despre ampla campanie de curatenie initiata de viceprimarul Gheorghe Nedelescu in cartierele din orasul nostru. Oricit de mult m-a bucurat, nu pot sa nu observ ca anumiti cetateni continua sa isi bata joc de munca altora. Spre exemplu, cosurile din fata blocului meu sint umplute aproape tot timpul cu plase de gunoi aduse de diverse persoane. Le indeasa in cosuri sau le lasa pur si simplu jos. De cele mai multe ori vin ciinii vagabonzi si imprastie plasutele de iti e scirba sa treci pe acolo. E vorba despre blocul O13, iar noi, cei care locuim acolo, trebuie sa suportam deranjul cauzat de ei“, a precizat Stefania Stegaru, din cartierul Rovine.


Sorin Ciobanu, directorul SPS Craiova, ne-a declarat ca actiunea de curatenie va continua pina cind se va actiona in toate cartierele si la fiecare asociatie de proprietari. „In ceea ce priveste aruncarea gunoiului la intimplare, cel mai des, micii comercianti sint cei care procedeaza astfel. In loc sa plateasca, prefera sa puna gunoiul in cosurile de pe strada, din care tot timpul sint ridicate resturile. Din acest motiv, oamenii nostri in fiecare dimineata dau o raita pe la fiecare astfel de cosuri. In cartiere, oamenii trebuie sa astepte pentru ca vom ajunge la toti, insa nu se poate in citeva zile deoarece este vorba de o munca intensa“, a incheiat Ciobanu.

Exit mobile version