Acasă Actualitate Sanctiuni pentru medicii de familie si farmacistii gorjeni

Sanctiuni pentru medicii de familie si farmacistii gorjeni

Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) Gorj a reziliat contractul cu o farmacie din municipiul Tirgu Jiu dupa ce a constatat ca aceasta a introdus spre decontare o reteta pentru care nu eliberase medicamente compensate.


Speranta Vina, directoarea CAS, a spus ca a primit o reclamatie de la un bolnav cu privire la faptul ca, desi avea reteta compensata, a platit contravaloarea medicamentului si i s-a oprit reteta. „Am constatat ca reteta a fost introdusa spre decontare de catre farmacie, desi pacientul platise pretul intreg al medicamentului. Am inteles ca motivul pentru care nu i s-a eliberat medicamentul a fost ca reteta nu era completata corespunzator, fiind vorba despre un medicament special, diazepam. Am luat hotarirea sa reziliem contractul cu farmacia respectiva“, a precizat directoarea CAS. Este vorba despre farmacia ELIDO.


Medici chiulangii


CAS Gorj a sanctionat si zece medici de familie, pentru ca, in urma unor controale, nu au fost gasiti la program. Speranta Vina a precizat ca acestia au fost sanctionati cu diminuarea valorii punctului cu 10% lunar. De asemenea, CAS Gorj a reziliat contractul cu un laborator, pentru ca reprezentantii acestuia au prezentat date nereale cu privire la efectuarea unor investigatii medicale. „La incheierea contractelor, laboratoarele trebuie sa prezinte o lista minima cu investigatiile pe care le efectueaza si aparatura pe care o detin. Datele prezentate de acest laborator nu corespundeau realitatii“.

Exit mobile version