Acasă Actualitate Comert in chioscuri improvizate

Comert in chioscuri improvizate

In Craiova, comertul este o afacere profitabila. In cartiere sint numeroase buticuri de numai citiva metri patrati, in care se vinde aproape orice, dar si chioscuri metalice, in care nu sint respectate conditiile igienico-sanitare sau de depozitare si comercializare a marfii.


Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Dolj au descoperit o serie de nereguli, la sfirsitul saptaminii trecute, in magazinele cu profil alimentar si nealimentar din Craiova. In cartierul Craiovita Noua, zona Racheta, firma de distributie A.F. GHILUS comercializeaza oua, zahar, pasta de tomate, hirtie igienica si plase in conditii necorespunzatoare. „Magazinul“ firmei de distributie este un chiosc metalic ruginit, in care nu exista nici macar spatiu de depozitare. „Exista grave deficiente de ordin igienico-sanitar. Accesul in chiosc este imposibil, deoarece in dreptul usii metalice exista borduri inalte de ciment. Cu mari eforturi, o persoana poate intra in aceasta unitate, care in plus se considera si firma de distributie. Spatiul este mic, iar gunoaiele si deseurile se pastreaza tot in incinta chioscului“, a spus Camelia Rosoga, inspector OJPC Dolj. Pe post de raft de depozitare, in asa-zisul magazin, era folosit un butoi vechi acoperit cu cirpe. De asemenea, unitatea nu dispunea de punct sanitar.


Produse fara termen de valabilitate


A doua unitate verificata de inspectorii OJPC a fost SC CLAUMAR SRL. Vinzatoarea, Aristica Stanciu, stia ca are la comercializare „cafea normala“ si cafea cu 25.000 de lei, ca vinurile pot fi vindute indiferent de termenul de valabilitate, iar bateriile pentru lanterna nu trebuie verificate daca functioneaza, deoarece „n-au cum sa nu fie bune“. Produsele alimentare nu aveau pe ambalaj informatii in limba româna, ci doar in italiana sau engleza. De pe produsele de curatat mobila lipsea termenul de valabilitate. „Vinzatoarea nu a putut oferi informatii cu privire la marfa. Existau la vinzare produse de patiserie ca bruschetti, care erau de fapt felii de piine prajita. Produsele de curatat mobila nu erau etichetate corespunzator, nici macar termenul de garantie nu il aveau. Craiovenii pot risca sa isi distruga mobilierul daca folosesc produse iesite din garantie. In plus, ambele unitati controlate vor fi sanctionate pentru conditiile igienico-sanitare precare, dar si pentru ca nu ofera clientilor informatii cu privire la marfa scoasa la vinzare“, a mai spus inspectorul OJPC Dolj.

Exit mobile version