Acasă Actualitate Vicele Iordache il lasa pe Tatian fara tirgul Romanesti

Vicele Iordache il lasa pe Tatian fara tirgul Romanesti

• De la 1 mai, talciocul de vechituri dispare • Urmeaza un control in sectorul cu haine second hand • Postul de „administrator“ al lui Dumitru Tatian, liderul Partidei Romilor, va fi scos la concurs


Deranjat de haosul din Tirgul de Saptamina din cartierul Romanesti, viceprimarul craiovean Sorin Iordache a hotarit sa lichideze conturile cu bisnitarii de piese auto rezultate din dezmembrarea de masini in incinta pietei. De la 1 mai, oricine va fi prins in „talciocul“ din Romanesti risca sa i se confiste marfa si sa primeasca amenzi de pina la doua milioane de lei.


„Am stabilit cu domnul director Calinoiu ca, incepind cu 1 mai, sa nu mai permita vinzarea de piese auto rezultate din dezmembrari si tot felul de vechituri. La ultima actiune, am confiscat sute de kilograme de fier vechi si am aplicat amenzi cuprinse intre 250.000 si doua milioane de lei celor gasiti in neregula“, a declarat Sorin Iordache. „Problema este ca aceia care vind piese auto nu au acte de provenienta pentru marfa. Ar putea fi si masini furate, cine stie?“, a continuat acesta. Verificarile efectuate in ultimele zile au scos la iveala insa si alte aspecte.


Taxarea se face dupa ureche


Alta neregula se refera la tichetele eliberate de administratia tirgului, majoritatea neavind date de identificare ale persoanei taxate si data eliberarii. In aceste conditii, inspectorii nu au putut sanctiona o parte dintre „comercianti“, deoarece nu se putea sti daca acestia fusesera taxati in ziua controlului sau aveau un bilet mai vechi. Sorin Iordache a explicat ca in acest fel cei din administratia tirgului ar putea baga o parte din taxa de intrare in propriul buzunar, in dauna bugetului Administratiei Pietelor. In consecinta, directorul de la piete, Gheorghe Calinoiu, a primit sarcina sa-i sanctioneze cu retinerea a 10% din salariu pe cei responsabili, iar la urmatoarea abatere sa ii dea afara. Indirect, la raspundere va fi tras si administratorul tirgului, Dumitru Tatian. Acesta este presedintele filialei Dolj a Partidei Romilor, aliat cu PSD, si figureaza pe statele de plata ale Administratiei Pietelor in functia de „casier-incasator, cu sarcini de administrator de piata, prin fisa postului“, avind un salariu de patru milioane de lei. El se ocupa de administrarea tirgului inca de pe vremea primarului Vasile Bulucea, al carui consilier era in ceea ce priveste problemele romilor. Viceprimarul Sorin Iordache a precizat insa ca in curind va scoate postul lui Tatian la concurs, pentru a pune ordine in tirg. Aceasta deoarece de curind s-a creat postul de administrator de piata, care pina acum nu exista in organigrama institutiei.

Lucrează din 2001 în presa scrisă și abordează subiecte diverse cum ar fi evenimentele, subiectele sociale, cele legate de administraţia locală, de politică, economie, dar şi investigație. A urmat traininguri pe jurnalism social, politic, acces la informaţii şi investigație, în special cele prin intermediul Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI) şi Rise Project.
Exit mobile version