Acasă Actualitate „O fantoma bintuie prin Spitalul de Urgenta Craiova“

„O fantoma bintuie prin Spitalul de Urgenta Craiova“

Printr-o scrisoare adresata redactiei noastre, intitulata „O fantoma bintuie prin Spitalul de Urgenta Craiova“ si semnata de „colectivul Clinicii de Oftalmologie“, ni se aduce la cunostinta ca prof. dr. Florica Ignat, pina nu de mult sefa clinicii, in loc sa-si petreaca linistita acasa anii de pensie, s-ar fi intors la spital, unde i-ar stresa pe fostii sai subalterni.


„Colectivul Clinicii de Oftalmologie din Spitalul de Urgenta Craiova va aduce la cunostinta urmatoarele. Incepind cu anul universitar 2004-2005, sefa Clinicii de Oftalmologie, prof. Florica Ignat, a fost pensionata la implinirea virstei de 65 de ani (virsta maxima admisa). In locul ei a fost numita dr. Barascu, sefa de lucrari in aceeasi unitate. Desi a fost oficial si legal inlocuita, dr. Ignat refuza sa accepte aceasta realitate. Dr. Ignat vine in clinica, continuind (ca si atunci cind era sefa) sa terorizeze colectivul, tipind si amenintind cu referat la directie. De asemenea, refuza sa predea cabinetul, precum si cheile de la aparatul laser din policlinica, tulburind activitatea din clinica. Mai nou, tipa in toate partile ca a fost numita de catre dr. Magla, directorul Directiei Sanitare, consilier pe probleme de oftalmologie, cu drept de a-i sanctiona pe cei din clinica“.


GdS: Pentru a-i linisti pe cei care se ascund in spatele „colectivului Clinicii de Oftalmologie“, ne-am interesat la Spitalul de Urgenta si la Directia de Sanatate Publica Dolj care este statutul actual al prof. Ignat.


Conducerea Spitalului de Urgenta sustine ca prof. dr. Ignat nu mai are calitatea de angajat al acestei unitati sanitare, deci nici dreptul de a ocupa cabinetul de sef de clinica. „Doamna profesoara Ignat nu mai este sef de clinica. Este profesor consultant la facultate si, conform legislatiei, spitalul i-a dat o hirtie prin care i s-au comunicat conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca pentru a lucra cu jumatate de norma in continuare in spital, dar nu va putea fi sef de clinica. Pentru ca nu a adus pina in prezent aprobarile necesare, se poate considera ca de la 1 ianuarie nu mai este salariata noastra“.


In replica, reprezentantii DSP Dolj sustin ca prof. Ignat are tot dreptul sa intre in Oftalmologie, deoarece are decizie de integrare de la Universitatea de Medicina si Farmacie, dar ca va trebui sa se limiteze doar la activitatea didactica.

Exit mobile version