Acasă Actualitate AVE deschide înscrierile pentru Gala Premiilor pentru Directorii Anului 2024

AVE deschide înscrierile pentru Gala Premiilor pentru Directorii Anului 2024

  • Directorii din liceele, școlile și grădinițele publice din Gorj sunt invitați să se înscrie la Premiile pentru Directorii Anului 2024, până pe 10 iulie.
  • A opta ediție a Galei Premiilor pentru Directorii Anului va avea loc pe 24 octombrie.
  • Noutatea din acest an este apariția unei etape intermediare de jurizare, cea regională.

AVE (Asociația pentru Valori în Educație) a deschis înscrierile pentru Gala Premiilor pentru Directorii Anului 2024, eveniment prin care pune în prim-plan realizările directorilor din liceele, școlile și grădinițele publice din România. Înscrierile se pot face online până pe 10 iulie 2024 (ora 23:59).  Sunt eligibili pentru înscriere toți directorii și directorii adjuncți în funcție în anul școlar 2023 – 2024, mai puțin cei care au fost premiați la edițiile anterioare ale Galei.

Gala Premiilor pentru Directorii Anului reprezintă ocazia de a demonstra că directorul de școală este un vector de schimbare care oferă un impuls vital comunității educaționale, fiind și o sursă de inspirație pentru alți directori.  Cu fiecare ediție a Galei, AVE facilitează parteneriate între școli și companii, școli și ONG-uri și amplifică impactul educației în viața fiecăruia, dincolo de spațiul imediat al școlii.

Decernarea premiilor va avea loc pe 24 octombrie, la Opera Națională București

În cadrul Galei, vor fi premiați 4 directori de școală pentru categoriile Inovare, Antreprenoriat și Egalitate de Șanse, precum și marele premiu, Directorul Anului 2024.

Categoria Inovare aduce în prim-plan realizări care au dus la deblocarea unor procese, care au implicat actori din afara școlii pentru îndeplinirea obiectivelor, care au avut în vedere utilizarea tehnologiei sau a elementelor de inovare pentru învățare vizibilă la elevi. Categoria Antreprenoriat vizează competențe demonstrate în gestionarea resurselor și a bugetului, în identificarea și atragerea de venituri suplimentare, dar și abilității de a vedea oportunități acolo unde au existat provocări. Categoria Egalitate de Șanse este dedicată acțiunilor care au ajutat ca fiecare elev să aibă participare școlară, iar cei mai vulnerabili dintre copii să fie integrați și să li se asigure progresul școlar.

Titlul de Directorul Anului 2024 se acordă unuia dintre finaliștii primelor 3 categorii de premii, care depășește nivelul așteptat al unei categorii și îndeplinește criterii transversale: are o viziune clară asupra direcției în care conduce unitatea de învățământ, dă dovadă de creativitate, abilități de comunicare și negociere, reziliență în fața provocărilor, este un lider inspirațional, știe să își motiveze echipa și să creeze un mediu de învățare bun pentru adulți și pentru elevi.

Selecția și jurizarea pentru Gala Premiilor pentru Directorii Anului

Directorii se pot înscrie prin completarea unui formular disponibil online la maximum două categorii de premii din cele trei (Inovare, Antreprenoriat și Egalitate de Șanse). Fiecare director înscris este luat automat în considerare și pentru marele premiu, Directorul Anului 2024. De asemenea, oricine cunoaște un director de școală cu rezultate extraordinare îl poate recomanda pentru înscriere, prin completarea unui formular online.

Selecția și jurizarea pentru Gala Premiilor pentru Directorii Anului se face în cinci etape – validarea înscrierilor, evaluarea preliminară, jurizarea regională, jurizarea națională și desemnarea Directorului Anului 2024.

Noutatea acestui an o reprezintă includerea unei etape suplimentare de jurizare la nivel regional, astfel că vor avea loc 4 jurizări de acest tip în funcție de împărțirea geografică (Est, Sud, Vest Centru). Fiecare regiune va trimite în etapa de la București câte 3 câștigători pentru categoriile Inovare, Antreprenoriat și Egalitate de Șanse.

Programul de Transformare a Școlilor din România

Premiul acordat fiecărei categorii va fi de 3.500 de euro, sumă care are ca scop susținerea directorilor în proiectele pe care le au în derulare în cadrul școlii sau pentru a demara un nou proiect, dar și un loc asigurat în cadrul Programului de Transformare a Școlilor din România, coordonat de AVE. În cadrul acestui program, școala va fi sprijinită 360°, astfel încât fiecare copil să obțină progres vizibil în privința unor abilități cheie de viață, relevante pentru secolul XXI. Timp de 3 ani, AVE va acompania școala în procese accelerate, scalabile și personalizabile de transformare și învățare prin dezvoltare de competențe pentru elevi, profesori și directori; crearea de relații de sprijin și de colaborare și măsurarea continuă a progresului vizibil.

Gala Premiilor pentru Directorii Anului are ca scop recunoașterea și sprijinirea directorilor de școală care prin inițiativele și proiectele derulate au impact în viața elevilor, subliniind rolul lor esențial în procesul educațional ale cărui efecte determină pe termen scurt și lung toate palierele economice și sociale.

Citește și: Cererile de plată privind intervențiile aferente sectoarelor vegetal și zootehnic în anul 2024 se pot depune până pe 7 iunie

Exit mobile version