Acasă Actualitate Val de someri in Olt

Val de someri in Olt

Potrivit Mariei Puscas, directoarea Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Olt, aproximativ 3.500 de persoane vor intra in somaj pina la sfirsitul lunii. Motivul il constituie anotimpul impropriu desfasurarii unor activitati. Domeniile din care vor proveni viitorii disponibilizati sint agricultura si industria de constructii. Oficialul oltean a precizat ca zonele cu cel mai mare numar de someri continua sa ramina orasul Corabia si localitatile limitrofe, apoi Bobicesti, Piatra-Olt, cauza principala constind in oferta scazuta de munca.


La sfirsitul anului trecut, numarul persoanelor aflate in evidentele AJOFM fara un loc de munca se ridica la circa 14.000. Dintre acestea, numai 3.268 beneficiau de indemnizatie de somaj de 75% din salariul mediu brut, alte 1.284 primeau 50% din acelasi salariu, iar restul nu beneficia de nici un ajutor banesc din partea statului. Sumele platite de Agentie in contul indemnizatiilor pentru someri s-au ridicat in 2004 la 118 miliarde de lei, platile compensatorii inghitind si ele in jur de patru miliarde de lei.


Pentru a reduce numarul somerilor din judet, specialistii AJOFM Olt au incercat sa acorde o atentie mai mare activitatii de consilere a celor direct afectati de fenomen. Maria Puscas a precizat ca 5.000 de persoane din judet au fost consiliate anul trecut in cadrul celor sase centre de informare si consiliere privind cariera. Dintre acestia, 1.798 au reusit sa-si gaseasca o slujba.

Exit mobile version