Acasă Local Scurte stiri

Scurte stiri

Mandatul de consilier local al lui Petre Ciobotea a incetat oficial

Consilierii severineni au aprobat joi proiectul de hotarire privind incetarea mandatului de consilier local al lui Petre Ciobotea, fostul director al Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Craiova. Acesta si-a prezentat demisia chiar in ziua in care procurorii Parchetului National Anticoruptie (PNA) l-au prins in flagrant, in timp ce primea 10.000 de euro mita de la un om de afaceri din Slatina. Petre Ciobotea a fost exclus si din PSD Mehedinti, filiala judeteana a partidului de guvernamint incercind sa se delimiteze de faptele fostului membru. Sotia sa, Stelica Ciobotea, a pierdut functiile de presedinte executiv al PSD Mehedinti si de consilier judetean, dar a ramas directoarea Directiei de Sanatate Publica Mehedinti.

Amenzi cu toptanul la tirgul de la Amarastii de Jos

Persoanele care au trecut prin tirgul de saptamina de la Amarastii de Jos, judetul Dolj care si-au potolit foamea cu un mic si si-au stins setea cu o halba de bere, daca se simt rau ar trebui sa consulte repede un medic. Inspectoriii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Dolj au ridicat de la singurul vinzator de mici din tirg, SC DIVYN IMPEX SRL A, 16 kilograme de pasta de mici de calitate indoielnica. „De pe toate pachetele lipseau elementele de identificare. Bauturile erau servite in pahare de unica folosinta, refolosite“, sustine Dumitru Ionescu, inspector OJPC. Tirgul de saptamina nu are sursa de apa si nici macar nu este autorizat de primarie. Ionel Caragea comercializa peste fara documente de provenienta, iar la SC BEMIA COM IMPEX SRL se vindeau fursecuri de calitate indoielnica.

Totalul amenzilor aplicate atit de inspectorii OJPC si de cei ai Directiei Sanitar-Veterinare si ai Garzii de Mediu se ridica la peste 60 de milioane de lei.

27 de miliarde de lei pentru acordarea ajutoarelor la incalzire

Autoritatile din Gorj au estimat ca, pentru acordarea ajutoarelor pentru incalzire, este nevoie de 27 de miliarde de lei. Estimarea a fost facuta in urma contabilizarii a aproape 22.000 de cereri pentru ajutor, din cite au fost depuse de cetateni pina in prezent. Cele mai multe solicitari, 12.171, au venit din partea familiilor care isi incalzesc locuintele cu gaze.

Consiliile locale va trebui sa-si finalizeze bugetul propriu inainte de Craciun

Cele 70 de consilii locale din Gorj va trebui sa-si adopte bugetul propriu pina pe 23 decembrie. In sedinta care a avut loc in aceasta saptamina, Consiliul Judetean Gorj a votat repartizarea bugetelor pentru fiecare comuna. Prefectul de Gorj, Toni Grebla, a informat consiliile locale ca, in perioada 19 – 23 decembrie, sa isi adopte propriile bugete si sa nu amine pe anul viitor realizarea acestui lucru.

Regulament strict pentru magazinele de la parterul blocurilor

Autoritatile locale din Slatina au decis ca magazinele alimentare amenajate la parterul blocurilor din municipiu sa fie inchise dupa ora 22.00. Initiatorii proiectului au explicat masura prin faptul ca tot mai multe magazine de acest gen comercializeaza bauturi alcoolice in regim nonstop si s-a constatat ca au clienti in special dupa ora 22.00, lucru care perturba linistea slatinenilor care locuiesc in apropiere. „Dupa ce-si cumpara sticlele cu alcool, ramin si le beau chiar linga magazin, vorbesc tare si foarte urit. Am primit numeroase reclamatii de la cetateni in acest sens si de aceea credem ca aceasta este cea mai buna solutie in acest caz“, a declarat consilierul Viorel Dumitrescu.

Fonduri suplimentare pentru farmacii

Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) Mehedinti a luat masura suplimentarii fondurilor pentru eliberarea medicamentelor gratuite si compensate pentru toate farmaciile din judet, cu aproximativ 1,5 miliarde de lei. Potrivit medicului Gheorghe Bunciu, directorul CJAS Mehedinti, medicamentele compensate si gratuite ar putea fi eliberate pe toata perioada acestei luni. Banii au provenit din executarile silite pe care le-a intreprins casa de asigurari in ultimul timp. La inceputul acestei luni, plafoanele pentru medicamentele care se elibereaza in regim compensat si gratuit au fost epuizate in primele doua zile.

De Sarbatori, pachete cu alimente pentru pensionari

Sindicatul Pensionarilor din Mehedinti organizeaza, in perioada 12-23 decembrie, o actiune de distribuire de pachete sociale pentru pensionarii cu venituri mici. Pentru a beneficia de aceste ajutoare, pensionarii trebuie sa fie membri ai sindicatului si sa aiba cotizatia de 40.000 de lei platita la zi. Potrivit lui Aurel Ivan, vicepresedinte al Sindicatului Pensionarilor Mehedinti, in urma acestei actiuni, 1.200 de pensionari vor primi cite un pachet social care contine alimente, in valoare de 120.000 de lei.

50 de ani de la infiintarea Arhivelor Nationale Mehedinti

Ieri s-au implinit cinci decenii de la infiintarea filialei din Mehedinti a Arhivelor Nationale din Romania. La manifestarea organizata la sediul institutiei a fost invitat si conferentiar universitar doctor Corneliu Mihail Lungu, directorul general al Arhivelor Nationale, iar simpozionul desfasurat cu aceasta ocazie a prilejuit si lansarea monografiei institutiei de catre directorul Tudor Ratoi. Arhivele Nationale administreaza, supravegheaza si protejeaza Fondul Arhivistic National al Romaniei, constituit din documente de importanta istorica si care au fost create de organe de stat, organizatii publice sau private si de persoane fizice.

Cupa tinerilor politicieni la fotbal

Tinerii gorjeni din PSD, PRM, PD si PNL se vor intilni simbata la Cupa tinerilor politicieni la fotbal in sala. Meciurile se vor desfasura dupa programul: doua semifinale, finala mica si finala mare. Intrecerea va fi gazduita de Sala Sporturilor din Tirgu Jiu. Arbitrul care va fi delegat la toate partidele este membru PD, dupa cum a informat unul dintre organizatori.

Au lasat doi banateni fara bani si haine

Doru Burcu, de 23 de ani, si Aristica Burcu, de 30 de ani, ambii din comuna Dirvari- Mehedinti, sint cercetati pentru comiterea infractiunii de tilharie. Joi seara, cei doi i-au amenintat cu un cutit, in compartimentul unui tren personal, pe Marius Lucian Radu, de 18 ani, si Stelian Popa, de 27 de ani, din Giulvaz, judetul Timis. Agresorii le-au luat portofelele, in care se aflau actele de identitate si suma de 390.000 de lei, un ceas si gecile cu care erau imbracati. Prejudiciul, in valoare de 5,2 milioane de lei, a fost recuperat, iar mehedintenii vor fi prezentati la Parchetul de pe linga Tribunalul Timis, cu propunerea de arestare preventiva.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version