Acasă Actualitate Scurte stiri

Scurte stiri

Incepe concursul directorilor de scoli

Concursul pentru ocuparea posturilor de directori si directori adjuncti in invatamintul preuniversitar are loc in perioada 3-12 noiembrie, la sediul ISJ Dolj, pentru 38 de unitati scolare. Alexandrina Ionica, inspector pentru management scolar si evaluare institutionala, spune ca jumatate din cele 38 de posturi sint in Craiova, iar restul- in judet. Pentru celelalte posturi de directori si directori adjuncti, pina la 122, concursul se va organiza in luna martie 2004.

596.000 de euro pentru repararea unei strazi

Bugetul local al municipiului Tirgu Jiu trebuie sa suporte aproximativ 150.000 de euro pentru cofinantarea la un proiect PHARE care vizeaza reparatiile la strada Ana Ipatescu. Consilierii locali au aprobat aceasta cheltuiala pentru a completa suma de 596.000 de euro necesara reabilitarii strazii. Diferenta va fi suportata din fonduri PHARE nerambursabile.

Servicii de alimentatie publica, oprite de OJPC

Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Mehedinti au aplicat, in ultimele zile, pentru abaterile constatate in unitatile de comercializare a produselor alimentare si nealimentare si in unitatile prestatoare de servicii 31 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 270 de milioane de lei. Cele mai grave abateri au fost depistate la trei magazine alimentare si prestatoare de servicii din Schela Cladovei.

„La unitatile de alimentatie publica nu se purta echipament de protectie, lipseau substantele dezinfectante, iar grupurile sanitare erau neigienizate. Acolo unde s-au depistat abateri grave, a fost dispusa oprirea temporara a serviciilor de alimentatie publica pina la incadrarea in prevederile legale“, a spus Anastasia Horhoianu, inspector-sef al OJPC Mehedinti.

44.000 de metri cubi de lemne, la dispozitia mehedintenilor

Mehedintenii au la dispozitie, in aceasta perioada, 44.000 de metri cubi de lemne, pe care le pot achizitiona de la cele zece ocoale ale Directiei Silvice Drobeta Turnu Severin. Pina in prezent, s-a valorificat deja o cantitate de 29.200 de metri cubi de lemne la un pret mai mare cu 15 la suta fata de anul trecut. „Restul, de 14.800 de metri cubi, se pot achizitiona de la ocoalele din Baia de Arama, Corcova, Drobeta Turnu Severin, Jiana, Strehaia, Orsova, Topolnita, Simian, Vinju-Mare, Tarnita. Cei care doresc sa achizitioneze material lemnos la aproximativ 450.000 de lei metrul cub trebuie sa adreseze cereri in acest sens“, a spus Marian Jiplea, sef Birou fond forestier la Directia Silvica Drobeta Turnu Severin.

Diplome de excelenta pentru elevi si profesori

Centrul de excelenta judetean isi incepe astazi activitatea la Colegiu National „Stefan Velovan“ din Craiova. Stelian Ursu, directorul Centrului regional de excelenta „Oltenia“ – ce cuprinde judetele Arges, Teleorman, Olt, Dolj, Gorj si Mehedinti – apreciaza activitatea profesorilor si a elevilor olteni: „Cu aceasta ocazie, la CN <<Stefan Velovan>> se vor premia o parte dintre elevii si profesorii care s-au evidentiat si li se vor acorda diplome de excelenta. Centrul regional de excelenta <<Oltenia>> ocupa locul II pe tara, dupa Bucuresti, la concursurile si olimpiadele nationale de la toate disciplinele, in anul scolar 2002-2003“. Dintre cele noua centre similare din tara, la concursul de fizica, oltenii au urcat pe treapta a doua a podiumului, prima fiind ocupata de Capitala, principalul organizator.

Producatorii agricoli vor fi verificati cum cheltuiesc subventiile

47.451 de producatori agricoli din judetul Mehedinti au depus, pina in prezent, cereri de primire a subventiei acordate de stat pentru suprafetele de teren de pina la cinci hectare. Suma totala a subventiilor care trebuie acordate in judet se ridica la peste 203 miliarde de lei, doar 58 de miliarde fiind distribuite efectiv prin trezoreriile comunelor. Producatorii agricoli mai au la dispozitie doar o zi pentru a depune cereri privind acordarea de subventii. Dupa ce intra in posesia banilor, ei vor fi verificati de specialistii Directiei Agricole Mehedinti asupra modului in care au cheltuit sumele primite. „Reprezentantii centrului agricol verifica suprafetele, culturile si lucrarile agricole pentru care s-a acordat sprijinul direct al statului, conform celor declarate de beneficiari. Pe baza datelor din teren, acestia vor intocmi procese-verbale de receptie, regularizare si restituire. Pentru culturile insamintate in toamna, procesele- verbale se intocmesc pina pe 15 noiembrie“, a spus Alexandru Boruga, directorul Directiei Generale de Agricultura si Dezvoltare Rurala Mehedinti.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version