Acasă Actualitate Seful invatamintului oltean – somat sa prezinte situatia posturilor

Seful invatamintului oltean – somat sa prezinte situatia posturilor

Silviu Neacsu, inspectorul general al Inspectoratului Scolar Judetean Olt, a fost ieri somat de prefectul Marin Diaconescu, in sedinta Comisiei Judetene Consultative, sa-i prezinte situatia posturilor repartizate in judet. Solicitarea mai-marelui judetului a venit pe fondul numeroaselor contestatii si semnale, care atrageau atentia asupra „masinatiunilor“ facute de unii directori de unitati de invatamint pentru ascunderea unor posturi vacante.

„Am primit semnale ca sint directori care au ascuns posturi, pe care le aveau rezervate pentru anumite persoane. Vreau sa stiu care este situatia clara a posturilor de profesori din invatamintul preuniversitar din judet ocupate la sedintele de repartizare! Acolo unde voi sesiza nereguli se vor aplica sanctiuni dure si voi merge chiar pina la a cere destituirea lor din functiile de directori. Cit despre persoanele care au ocupat posturi pe cai ilicite, acestea vor ajunge in final sa ocupe functiile pe care le merita cu adevarat si nu pe cele aranjate“, a spus Diaconescu.

„Recunosc ca s-au ascuns posturi…“

Silviu Neacsu a incercat sa omita gravele nereguli de la repartizare, desi chiar doi dintre primarii prezenti la sedinta au sustinut ca directorii scolilor din localitatile pe care le conduc s-au pretat la „aranjamente“.

„Acesta a fost primul an in care repartizarea profesorilor s-a facut computerizat, deci sa se spuna ca directorii au ajuns sa dea ei posturi e total gresit. Nu directorii dau posturi, ci Inspectoratul Scolar, iar noi am organizat sedinte publice. Intr-adevar, au fost ascunse posturi de profesori. De la 1 octombrie va fi demarat si in Olt un control pe acest subiect, pentru a se descoperi cine a ascuns catedre“, a declarat Neacsu.

Precizam ca, zilele trecute, GdS a publicat un material cu marturii ale unor profesori din Bals care au relatat despre modul dubios de desfasurare a sedintelor publice de repartizare atit de laudate de seful invatamintului oltean, unde chiar participarea Domniei sale a generat divergente.

Exit mobile version