Acasă Actualitate Scurte stiri

Scurte stiri

Controlul exportului de armament in procesul aderarii Bulgariei la NATO

Centrul de Informatii al NATO din Sofia si Ministerul Afacerilor Externe au organizat ieri o conferinta internationala cu tema Controlul exportului de armament in procesul aderarii Bulgariei la NATO. Printre participanti s-au numarat ministrul bulgar al afacerilor externe, Solomon Pasi, si Alexandru Fritean, directorul Directiei „Productia de armament“ din cadrul Ministerului roman al Economiei si Comertului. Au fost dezbatute diverse aspecte ale legislatiei internationale si europene, a fost evaluata activitatea institutiilor de stat in scopul stoparii comertului ilegal cu arme si s-a discutat despre viitorul industriei bulgaresti militare si de aparare.

Profesor Zdravko Popov, presedinte al Fundatiei Euroatlantice Civile, a remarcat ca Bulgaria duce o politica responsabila si consecventa in ceea ce priveste controlul exportului, acest lucru reprezentind o parte principala din strategia pentru aderarea cu drepturi depline a Bulgariei la UE si NATO.

Toate posturile din invatamint au fost ocupate

In curtea Liceului de Constructii Montaj din Slatina a fost mare agitatie in noaptea de 16 spre 17 septembrie. Sute de profesori care au ramas pe posturi la repartizarile computerizate anterioare sau aspirantii la o catedra au asteptat pina spre dimineata ca sa stie daca vor avea sau nu un loc de munca. Dupa ultima repartizare de saptamina trecuta au ramas neocupate aproximativ 45 de posturi.

Directorul adjunct al ISJ Olt, Toma Pruna, a spus ca toate posturile vacante au fost ocupate dupa repartizarea din noaptea de 16 spre17 septembrie. „A fost o noapte plina atit pentru cei care au incercat sa-si gaseasca un post in urma repartizarii, cit si pentru salariatii ISJ Olt. In final, am rezolvat toate aspectele le-

gate de repartizarea acestor ultime posturi libere. Am ajuns sa solutionam chiar si repartizarea orelor noilor profesori“, a precizat Toma Pruna. Cele mai multe posturi vacante au fost in mediul rural, in nordul judetului, majoritatea catedrelor libere fiind de limba romana, franceza si engleza.

Pensionarii mehedinteni isi vor primi banii la timp

Pensionarii mehedinteni isi vor primi banii fara probleme pina la sfirsitul anului, potrivit reprezentantilor Casei Judetene de Pensii. Prin Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 88/2003, a fost rectificat bugetul asigurarilor sociale de stat pe acest an, caruia ii vor fi acordate astfel, de la bugetul de stat, subventii de 6.900 de miliarde de lei. Din aceasta suma, 6.800 de miliarde de lei vor fi destinate echilibrarii bugetului asigurarilor sociale, iar 100 de miliarde de lei reprezinta contributia aferenta biletelor de tratament si odihna destinate salariatilor, acordate prin directiile teritoriale de munca. „Bugetul asigurarilor sociale, desi era deficitar, s-a corectat prin aceasta subventie. Pensionarii pot sa fie linistiti pentru ca nu vor exista probleme cu plata drepturilor care le revin“, a spus Gabriel Preda, directorul Casei de Pensii Mehedinti.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version