Acasă Actualitate Tinerii din Bals se bronzeaza la soare de Craiova

Tinerii din Bals se bronzeaza la soare de Craiova

Pentru un strat de bronz si o balaceala in bazin, locuitorii din Bals sint nevoiti sa faca naveta week-end de week-end la Craiova sau la Slatina. Singurul strand din localitate, construit in anii ’70, apartine acum unui particular, care nu are fonduri suficiente pentru a-l renova si a-l da in folosinta, dar nici nu se indura sa-i lase pe altii sa o faca.

Primarul din Bals, Vitalie Stanciu, spune ca s-a incercat trecerea strandului in administrarea primariei, dar fara sorti de izbinda: „Am incercat sa discutam cu patronul sa ni-l dea noua, sa ne ocupam de el si sa il amenajam conform standardelor. Dar nici macar nu a vrut sa auda“.

Prin urmare, trei luni pe an, in special tinerii din Bals „migreaza“ catre orasele mai norocoase, dotate cu stranduri, cum ar fi Craiova si Slatina. Mai merg ei si pe malul Oltetului, dar ideea de a-si petrece sfirsitul de saptamina „de mintuiala“, intr-un spatiu neamenajat, nu-i incinta prea tare.

Cei trecuti de prima tinerete nu agreeaza insa nici ideea de a se deplasa in alt oras pentru a se bucura de o zi la strand. E prea multa bataie de cap si prea mare cheltuiala. Asa au aparut solutiile inedite de a trece de la aspectul de „brinza“ la cel de „cafea cu lapte“: bronzatul „interparabolic“ -adica pe bloc, pintre antenele parabolice, bronzatul „la sapa“- in timpul prasitului, sau cu ajutorul „simandicoaselor“ creme autobronzante. Despre care vinzatoarele de la raioanele de cosmetice spun ca se vind ca piinea calda.

Exit mobile version