Acasă Actualitate Stiri pe scurt

Stiri pe scurt

Canicula face ravagii printre mehedinteni

Peste 30 de mehedinteni i-au solicitat, in ultimele 48 de ore, pe medicii de la Serviciul Judetean de Ambulanta, din cauza temperaturilor extrem de ridicate pentru aceasta perioada. Potrivit medicului de garda, in majoritatea cazurilor a fost vorba de crize hipertensive, lipotimii, anghine pectorale, agitatii psihomotorii si accidente vasculare. Pentru a reduce riscul unor complicatii cauzate de caldura, medicii Serviciului Judetean de Ambulanta ii sfatuiesc pe mehedinteni sa isi reduca pe cit posibil deplasarile si sa bea cel putin doi litri de apa pe zi.

Culturile de griu pot fi compromise din cauza buruienilor

Conducerea Directiei pentru Agricultura Gorj a avertizat ca, in conditiile in care suprafetele plantate cu griu si orz nu vor fi ierbicidate, productia poate fi afectata intr-o proportie de peste 50%. Pina in prezent, a fost ierbicidata 55% din suprafata cultivata. „Daca nu se va ierbicida, productia poate fi compromisa de la 50%, pina la 100%. Noi avem deja calamitate din cauza gerului 1.265 de hectare plantate cu griu si 60 de hectare plantate cu orz“, a spus Constantin Negrea, director in cadrul Directiei Agricole Gorj.

Cel mai mare parc auto din Mehedinti, la Primaria Grozesti

Primaria comunei Grozesti are cel mai mare parc auto din judet. Constatarea a fost facuta de prefectul judetului Mehedinti, Dan Trancota, in urma deplasarii pe care acesta a efectuat-o la sediul primariei din localitate. „Am vazut o premiera la Grozesti; este primaria cu cel mai mare parc auto, de la camioane si rabe, pina la tot felul de masini. Autovehiculele au fost preluate de la diferite unitati militare, dar mascheaza intreaga fatada a primariei, de aceea am recomandat sa gaseasca un loc adecvat pentru parcare“, a spus prefectul Dan Trancota. Intrebati unde folosesc atitea autovehicule, reprezentantii Primariei Grozesti au spus ca majoritatea sint folosite pentru piese de schimb.

Inspectorii de munca nu mai gasesc nereguli la agentii economici

Amenzile date de inspectorii Compartimentului control relatii de munca din cadrul Inspectoratului Teritorial de Munca Mehedinti au inceput sa dea rezultate. In urma controalelor efectuate in ultimele zile nu a fost depistat nici un caz de abatere de la legislatia in vigoare. Inspectorii de munca au controlat 34 de agenti economici din Drobeta Turnu Severin si au constatat ca toti angajatii acestora aveau intocmite contracte individuale de munca. Cu toate acestea, in perioada urmatoare inspectorii isi vor intensifica controalele pentru a urmari aplicarea prevederilor Codului Muncii, dar si modul in care angajatorii le asigura salariatilor conditii de munca prevazute de legislatia in vigoare in perioada de vara.

De cald, s-au deschis usile celulelor penitenciarului

Conducerea Penitenciarului Drobeta Turnu Severin a luat masura deschiderii usilor de la intrarea in celule pentru a aerisi in acest mod camerele de detentie. Masura a fost luata dupa ce temperatura in camere ajunsese la peste 35 de grade. Nici un detinut nu a incercat insa sa profite de deschiderea larga a usilor de la camera. Potrivit comandantului penitenciarului, col. Vasile Burcu, aceasta a fost cea mai ieftina solutie gasita: „Detinutii au inteles aceasta situatie si nu ne creeaza probleme“. Penitenciarul severinean este suprapopulat in prezent, in unele camere fiind „cazati“ pina la 20 de detinuti.

La Corpul Gardienilor Publici Mehedinti se fac presiuni pentru noi angajari

La doar citeva zile de la instalarea sa in functie, Adrian Serbanescu, seful Corpului Gardienilor Publici Mehedinti, spune ca se fac deja presiuni pentru angajarea unor persoane in cadrul institutiei pe care o conduce. El a spus ca presiunile vin din partea unor prieteni si cunostinte, desi institutia nu are nevoie de personal suplimentar. Mai mult, in aproximativ o luna, citeva zeci de gardieni publici si-ar putea pierde locurile de munca, din cauza situatiei financiare grele cu care se confrunta institutia. Lipsa contractelor si datoriile pe care le au unele societati catre Corpul Gardienilor Publici Mehedinti au facut ca, in prezent, institutia sa se apropie de colaps. Mai multi agenti economici au anuntat deja ca vor renunta la contracte, astfel ca situatia pare fara iesire. „Fac apel la societatile unde asiguram paza sa plateasca banii pe care ni-i datoreaza, pentru ca altfel nu putem rezista. Pe 20 mai trebuie platite salariile si avem nevoie de trei miliarde de lei, iar acum avem numai 650 de milioane de lei in cont. Pe 30 mai este Ziua Gardianului si nu putem oferi nici macar o prima de 100.000 de lei“, a spus Adrian Serbanescu. La instalarea sa in functie, prin vot al consilierilor judeteni, Serbanescu a primit ca principala sarcina rentabilizarea institutiei. Fostul sef al Corpului Gardienilor Publici Mehedinti a fost demis pentru pierderea mai multor contracte, in valoare de citeva miliarde de lei.

Ursu a fost muscat de o vipera cu corn

Medicii de la Spitalul Municipal Orsova i-au acordat primul ajutor unui barbat care s-a prezentat la unitatea sanitara dupa ce a fost muscat de o vipera cu corn. Ilie Ursu se afla in gradina in momentul in care vipera a sarit si l-a muscat de mina stinga. Babatul a fost transportat la spital, unde i s-a aplicat un tratament cu ser antiviperin, fiind in afara oricarui pericol. Potrivit medicilor, in astfel de cazuri trebuie acordat primul ajutor. Este nevoie de aplicarea unui garou, deasupra muscaturii, pentru a impiedica raspindirea veninului, iar apoi este obligatorie prezentarea la medic, pentru administrarea serului antiviperin. Viperele cu corn si-au facut aparitia o data cu incalzirea vremii si pot fi intilnite, in special, in Clisura Dunarii si in Baile Herculane.

Tentative de sinucidere cu soda caustica sau extraveral

Medicii Serviciului Judetean de Ambulanta Mehedinti au intervenit luni pentru a acorda ingrijiri in cazul a doua persoane care au incercat sa se sinucida. Un barbat de 48 de ani, din Drobeta Turnu Severin, cunoscut ca schizofrenic, a ingerat o cantitate foarte mare de soda caustica. In seara aceleiasi zile, o tinara din municipiu a inghitit 15 tablete de extraveral, dupa o cearta cu mama sa. Medicii de la Ambulanta spun ca aceste tentative de suicid sint cauzate de unele probleme psihice si de temperatura. In cursul saptaminii trecute, un barbat din cartierul Schela Cladovei s-a sinucis, fiind gasit spinzurat de un stilp de inalta tensiune.

Dezalcoolizare la neurochirurgie

Marin Hristea, de 49 de ani, din comuna doljeana Ostroveni, a ajuns luni seara la Spitalul de Urgenta din Craiova in conditii pe care nici el nu le cunoaste. „M-am imbatat ca porcul dintr-un litru de tuica si, probabil, parintii mei m-au adus sa ma dezalcoolizeze. Cre’ ca m-au adus aici pentru ca aveam o buba mare in cap, dar nu stiu cum am capatat-o“, a spus Hristea, aflat inca in stare de mahmureala.

Medicul neurochirurg Alexandru Camenita a spus ca bolnavul a reusit pina acum sa-i goneasca pe toti ceilalti bolnavi din salon, deranjati de mirosul pestilential al picioarelor colegului de camera.

Trei mehedinteni, grav raniti din cauza unui ciine

Un accident de circulatie, soldat cu ranirea grava a trei persoane, a avut loc in ieri-dimineata, la iesirea din comuna Simian, Mehedinti. Soferul unui autoturism Dacia 1310, care se venea din Craiova spre Drobeta Turnu Severin, a incercat sa evite un ciine care era in mijlocul carosabilului. Conducatorul auto nu a mai putut redresa masina, care a parasit soseaua si s-a izbit violent de un stilp de pe marginea drumului. In urma impactului, trei persoane au suferit traumatisme craniene si la coloana, fiind transportate de urgenta la Spitalul Judetean Mehedinti.

Batrina accidentata de o caruta

Floarea Lifu, de 93 de ani, din Scornicesti, se zbate intre viata si moarte la Spitalul Judetean din Slatina dupa ce la inceputul acestei saptamini a fost calcata de o caruta. Victima a fost internata cu traumatism cranio-cerebral acut, fractura la cutia craniana si se afla in stare de soc.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version