Acasă Actualitate Stiri pe scurt

Stiri pe scurt

Festival de creatie umoristica la Turceni

Cea de-a XI-a editie a Festivalului de creatie umoristica „Al. C. Calotescu-Neicu“ se va desfasura in perioada 12-13 aprilie la Turceni – Gorj, sub forma unui concurs cu caracter interjudetean. Organizatorii asteapta ca, pina pe 4 aprilie, concurentii sa-si trimita lucrarile umoristice la Centrul Judetean al Creatiei Gorj. Editia din acest an va fi organizata pe trei sectiuni: volum de umor, grupaje de epigrama si fabula, proza umoristica. La concurs sint asteptati participanti din toate judetele Olteniei, neexistind limita de virsta.

Au fost „iertate“ 30 de paturi de spital

O comisie a Ministerului Sanatatii si Familiei a venit in Gorj pentru a hotari in ce fel se va face restructurarea sistemului sanitar. Din cele 477 de paturi de spital propuse sa fie desfiintate in mai multe sectii, au fost aprobate doar 447. In urma verificarilor facute, s-a luat decizia ca nici unul din spitalele din judet sa nu fie desfiintate. DSP Gorj asteapta zilele acestea vizita unui secretar de la Ministerul Sanatatii si Familiei, care sa aprobe concluziile comisiei.

Conditii necorespunzatoare la Liceul „Domnul Tudor“ din Severin

Reprezentantii Prefecturii Mehedinti au fost nemultumiti de conditiile gasite la Liceul „Domnul Tudor“, din Drobeta Turnu Severin. Acestia au constatat ca la institutia de invatamint sus-mentionata era multa mizerie si existau conditii total necorespunzatoare pentru desfasurarea procesului de invatamint. Directorul liceului, Ion Ciuca, a spus ca va tine seama de nemultumirile conducerii Prefecturii Mehedinti si va incerca sa remedieze cit mai rapid situatia: „Va trebui sa luam masuri administrative mai dure, pentru indreptarea situatiei, iar vizita prefectului ne-a impulsionat mai mult“. Prefectul judetului Mehedinti, Dan Trancota, a vizitat doua licee severinene, dupa ce saptamina trecuta a observat situatia existenta in alte trei institutii de invatamint.

Amenzi aplicate de Garda Financiara Mehedinti

Comisarii Garzii Financiare Mehedinti au aplicat, in ultimele zile, amenzi in valoare de 262 de milioane de lei. Dintre sanctiunile contraventionale aplicate, sase au fost date la controlul autovehiculelor aflate in tranzit, cu sprijinul politistilor din comuna Simian. Potrivit comisarului sef, Emil Ghelner, in aceeasi perioada au fost calculate majorari la plata TVA, in valoare de 1,8 miliarde de lei.

Au demarat lucrarile agricole de primavara

Campania agricola de primavara a luat avint in judetul Olt. Directorul adjunct al Directiei Agricole Olt, Maria Paval, a declarat ca lucrarile agricole prevazute in programul de primavara se desfasoara in conditii optime, dat fiind ca vremea s-a imbunatatit semnificativ. Din cele peste 222.000 de hectare programate pentru araturi, au fost lucrate 173.000, ceea ce reprezinta 78% din total. Maria Paval spune ca, la paioase, fertilizarea a fost realizata pe 78.000 de hectare, majoritatea cultivate cu griu. De asemenea, a demarat actiunea de insamintare la legume, care a fost realizata pina acum pe 290 de hectare, din 7.800 de hectare prevazute. In ceea ce priveste ingrasamintele chimice acordate gratuit de guvern au ajuns in judetul Olt 4.500 de tone, de care vor beneficia circa 30.000 de producatori agricoli individuali din 60 de localitati.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version