Acasă Actualitate Viceprimarul din Tintareni… e cam singur printre femei

Viceprimarul din Tintareni… e cam singur printre femei

Se pare ca in comuna Tintareni cinta mai mult gaina decit cocosul. Femeile s-au implicat in politica si au ajuns acum sa conduca destinele comunei. Primaria, locul unde „fonctiile“ importante sint ocupate de obicei de barbati, la Tintareni sint ocupate numai de femei. Si pentru a demonstra ca si ele pot, doua femei au candidat si au devenit consiliere.

Nu se stie cum se face, dar in Primaria Tintareni femeile sint la putere. Din 18 angajati, citi are primaria, 16 sint femei. Restul…. un viceprimar si un agent agricol.

Intrebat cum se descurca printre atitea femei, viceprimarul a ridicat din umeri si-a aruncat un „bine“ mai mult printre dinti adaugind: „Nu e feminism, asa s-a nimerit!“.

„Nu am mai avut sef femeie, dar ma bucur ca am acum. De gura femeii faci multe“, spune mai in gluma, mai in serios viceprimarul.

Pentru ca stie ca actualul primar, Maria Vasilescu, are toate sansele sa obtina un nou mandat la viitoarele alegeri, viceprimarul nici nu se gindeste sa isi depuna candidatura. Si apoi, fiind colegi de partid, nu se prea incumeta sa o infrunte intr-o competitie electorala. El s-ar multumi cu un nou mandat de viceprimar, ca este comod si destul de caldut. Dar pentru asta trebuie sa ocupe un scaun de consilier.

„Lumea este ca vremea. Pentru ei astazi esti bun, miine nu se stie! Asa ca pina la alegerile viitoare cine stie ce o mai fi? Mai bine consilier, decit primar“.

Martie, luna durerilor de cap

Singura data cind barbatii din Primaria Tintareni au cu adevarat probleme este luna martie. Fiind luna cadourilor, din toata saracia, ei trebuie sa cumpere o mica atentie pentru colegele lor.

„E greu cu atitea femei pe cap, dar vedem noi cum facem. Ma asociez cu Victor Talau, colegul meu, si le cumparam o ciocolata si o floare de 1 si 8 Martie“.

Sau, ca sa scape si mai ieftin, „baietii“ se gindesc ca mai nimerita ar fi o masa. „Le punem acolo niste cafea, suc si prajiturele. E mai bine decit sa cumparam cosmetice. Alea sint scumpe si nu ni le permitem“, a spus Iulian Stefan.

Dar, in afara de inceputul lunii martie, viata barbatilor din Primaria Tintareni este destul de linistita. Printre atitea femei, ei nu se pot considera decit niste norocosi si rasfatati ai sortii.

Exit mobile version