Acasă Actualitate Stiri diverse

Stiri diverse

Doua miliarde de lei pentru protectia copiilor

Directia Judeteana pentru Protectia Copilului Mehedinti a primit doua miliarde de lei, pentru sustinerea activitatii in bune conditii. Executivul a decis, in sedinta de vineri, alocarea sumei de 181,8 miliarde de lei, pentru unitatile de protectie a copilului din 24 de judete. Suma va fi alocata din fondul de rezerva bugetara aflat la dispozitia guvernului pe anul 2002, pentru sustinerea sistemului de protectie a copilului.

(F.L.)

Rata somajului in Mehedinti este in scadere

Rata somajului in Mehedinti a fost, la sfirsitul lunii noiembrie, de 8,17%, in scadere fata de sfirsitul lunii octombrie, cind a fost de 8,88%. Potrivit reprezentantilor Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Mehedinti, in perioada respectiva, primariile din judet au angajat, pentru lucrari comunitare, un numar foarte mare de persoane, ceea ce a condus in mod direct la scaderea ratei somajului: „In noiembrie si decembrie, pe lucrarile comunitare sint angajate, cu contract de munca pe durata determinata, 1.116 persoane, din care numai in luna noiembrie au fost angajate 796 de persoane“, a spus Iustin Florescu, directorul AJOFM Mehedinti.

(F.L.)

Restante la plata subventiilor agricole

Directia Generala pentru Agricultura si Industrie Alimentara (DGAIA) Gorj nu poate sa acorde o mare parte din banii destinati subventiilor pentru produsele agricole. Cele mai multe restante sint la subventia pentru saminta de griu, unde DGAIA are de incasat de la Ministerul Agriculturii peste 1,5 miliarde de lei. In acest an, griul a fost insamintat pe o suprafata de 14.424 de hectare, in localitatile Tintareni si Borascu nefiind realizat planul propus.

(E.M.)

Agentii economici nu si-au preschimbat autorizatiile

Peste 1.000 de agenti economici care isi desfasoara activitatea in sistem de alimentatie publica se afla in evidentele Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Mehedinti. Acestia aveau obligatia sa-si preschimbe pina la 15 noiembrie autorizatiile in baza carora produc sau comercializeaza bauturi alcoolice. Potrivit conducerii DGFP Mehedinti, pina in prezent mai putin de jumatate dintre acestia nu au intrat in legalitate. Pentru a obtine autorizatia necesara, agentii economici trebuie sa depuna la organul teritorial fiscal mai multe documente si sa faca dovada ca nu au nici o datorie la bugetul statului. Aceasta ultima conditie i-a impiedicat pe majoritatea agentilor economici sa obtina autorizatia.

(F.L.)

Gorjenii vor circula in continuare pe drumuri judetene pietruite

Locuitorii judetului Gorj vor fi nevoiti sa foloseasca in continuare drumuri judetene pietruite, fiind putine sanse ca acestea sa fie asfaltate in urmatorii ani. In prezent, Directia Judeteana de Drumuri si Poduri deruleaza un program de refacere a 13 drumuri judetene pietruite din cele 17 existente. Anul viitor, numai doua drumuri judetene asfaltate vor intra intr-un amplu program de refacere prin programul RICOP. Este vorba de drumurile 674 A si B, pentru care se vor cheltui 400.000 de euro. Alti 200.000 de euro vor fi utilizati pentru repararea drumurilor comunale din Schela si a drumului care face legatura intre localitatile Rinca si Motru.

(E.M.)

5.000 de tone de nisip pe marginea drumurilor

Comandamentul de iarna instituit la nivelul judetului Gorj a informat ca, pina in prezent, au fost distribuite pentru drumuri peste 5.000 de tone de nisip si 20 de tone de sare. Alte 2.000 de tone de nisip sint in curs de distribuire. In aceasta saptamina, Directia Judeteana de Drumuri si Poduri va primi de la Fondul Special al Drumurilor suma de 7,9 miliarde de lei.

(E.M.)

Exit mobile version