Diverse

Pod peste Plopu

Toti copiii din cele opt sate ale comunei Capreni vin la singura scoala cu clasele I-VIII ramasa in centrul comunei dupa ultimele comasari. Pentru ca satele sint risipite, primaria a fost dotata cu un microbuz care colinda satele si aduna copiii la scoala pentru ca drumul dintre satele Plopu si Satul Nou este pe timp de iarna aproape impracticabil. Autoritatile comunale s-au gindit sa apeleze la programul SAPARD pentru reabilitarea acestui drum si construirea unui pod peste riul Plopu.

Directia Sanitar-Veterinara Gorj si-a uitat firma la Capreni

Dupa ce s-a privatizat si in Gorj serviciul sanitar-veterinar, de la Stoina pina la Hurezani a ramas un singur medic veterinar, Liviu Trica. Medicul ar trebui sa asigure toate urgentele din zona si sa raspunda prompt la solicitarile miilor de proprietari ai animalelor din circumscriptia sa, care se intinde acum cit o pomana tiganeasca. In centrul comunei Capreni, la parterul unui bloc unde functioneaza si farmacia umana era si circumscriptia veterinara unde, daca nu-l gaseai pe doctor, macar gaseai un asistent caruia i te plingeai de boala animalului. De cind cu privatizarea, sediul circumscriptiei a fost inchis, dar Directia Sanitar-Veterinara Gorj si-a uitat firma pe cladire, spre inducerea in eroare a proprietarilor de animale bolnave, care mai bat si azi la usa.

Pe Valea Amaradiei, nimeni nu mai achizitioneaza lapte

De la Craiova si pina hat, departe, in Gorj, pe Valea Amaradiei, nu exista nici un centru de achizitionare a laptelui. Primarul comunei Capreni, Emil Catanoiu, nu intelege de ce nici un intreprinzator particular nu a luat initiativa construirii unei fabricute de produse lactate in zona, din moment ce materie prima este din belsug. Pentru ca nu au unde sa vinda laptele, taranii din zona il dau la porci, chiar daca acestia au depasit de mult stadiul… de purcei de lapte.

Gaze, gazolina si petrol in fintina

Din cauza forajelor si a extractiilor care au impinzit cimpurile de la Stoina catre Tirgu Jiu, multe din fintinile locuitorilor din comuna Capreni s-au umplut de gazolina si de petrol. Mai mult de jumatate din locuitorii comunei cara apa din alte parti cu sacaua, in timp ce ceilalti asteptau ziua in care si apa lor va deveni gazolina. Satenii au crezut ca mai-marii petrolului romanesc vor reactiona ca oamenii civilizati si, pentru ca societatea pe care o administrau le-a stricat apa din fintini, le vor construi retea de apa potabila. Au asteptat degeaba! Apa tot nu e buna, iar mai-marii sint la locul lor…

Ca sa se duca la medic, bolnavii din Stoina trec prin „cazanul cu abur“

Cladirea in care are cabinetul medicul de familie……. din Stoina apartine Directiei sanitar-veterinare Gorj. La parterul cladirii are cabinetul medicul veterinar Liviu Trica, iar la etaj medicul de familie. Intrarea spre cabinetul uman se face prin spatele cladirii cu trecere printr-un jet de abur fierbinte. Cine scapa cu zile ajunge la medic, cine nu …nu. De ani de zile, aburul care vine de la Schela Stoina pentru incalzirea cladirii trece printr-o conducta suspendata, care prin nu se stie ce tehnica inalta, purjaja exact in dreptul scarii prin care intra bolnavii. Desi toata lumea stie, nimanui nu-i pasa…

Exit mobile version