Acasă Sport Stiri diverse

Stiri diverse

Turneul de tenis de la Basel

Voinea a trecut de primul tur

Jucatorul roman de tenis Adrian Voinea l-a invins pe spaniolul Albert Costa in primul tur al turneului de la Basel, care este dotat cu premii in valoare totala de un milion de dolari. Voinea a trecut, cu scorul de 6-3, 6-3, de Albert Costa, al patrulea favorit al competitiei, si numarul 9 in clasamentul ATP Champions Race. Costa este cistigatorul editiei din acest an a turneului de la Roland Garros si are in palmares 12 titluri ATP. In turul al doilea al concursului de la Basel, romanul il va intilni pe tenismanul francez Arnaud Clement. Pentru calificarea in aceasta faza, Voinea va primi un cec in valoare de 15.920 de dolari si cinci puncte in ierarhia mondiala. Alte rezultate inregistrate in primul tur al turneului de tenis masculin de la Basel: Tim Henman (Marea Britanie, nr.1) – Cedric Pioline (Franta) 6-1, 6-4; Juan Carlos Ferrero (Spania, nr.2) – Marc Rosset (Elvetia) 7-6 (13/11), 7-6 (7/4); Nicolas Thomann (Franta) – Attila Savolt (Ungaria) 6-4, 6-1; Nicolas Escude (Franta) – Nikolai Davidenko (Rusia) 7-6 (7/5), abandon; Roger Federer (Elvetia, nr.3) – Martin Verkerk (Olanda) 6-3, 6-3; Andy Roddick (SUA, nr.5) – Xavier Malisse (Belgia) 6-4, 6-3.

(D.B.)

Turneul de tenis de la St. Petersburg

Pavel s-a calificat in sferturi

Tenismenul roman Andrei Pavel s-a calificat in sferturile de finala ale turneului de la St. Petersburg, care este dotat cu premii in valoare totala de un milion de dolari. Pavel, cap de serie numarul 9, a trecut in optimile de finala de finlandezul Tuomas Ketola, cu scorul de 6-2, 6-4. In sferturi, romanul il va intilni pe invingatorul partidei dintre argentinianul Gillermo Coria si rusul Mihail Iujnii. Pentru calificarea in aceasta faza a competitiei, Andrei Pavel va primi din partea organizatorilor un cec in valoare de 27.000 de dolari si 12 puncte in clasamentul ATP.

(M.F.)

Pentru ca a fraudat fiscul german

Becker a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare

Fostul tenisman german Boris Becker a fost condamnat ieri, de Tribunalul din München, la doi ani de inchisoare cu suspendare, pentru frauda fiscala. Becker, care are 34 de ani, a fost acuzat ca nu a platit fiscului german 1,7 milioane de euro, in perioada 1991-1993, cind a declarat ca domiciliul sau a fost la Monte Carlo, dar de fapt a locuit la München. Fostul campion german a fost condamnat, de asemenea, la plata unei amenzi in valoare de 300.000 de euro. Parchetul a solicitat miercuri, in prima zi a procesului, ca Becker sa fie condamnat la trei ani si jumatate de inchisoare, desi acesta si-a achitat datoria fata de statul german cu doua zile inainte de debutul procesului. Avocatii lui Becker au anuntat in timpul procesului ca fostul tenisman a achitat fiscului german trei milioane de euro, acoperindu-si astfel toate datoriile fata de stat.

(M.F.)

Turneul de tenis de la Linz

Capriati merge mai departe

Principala favorita a turneului de tenis feminin de la Linz, Jennifer Capriati (SUA), s-a calificat in turul al treilea al acestei competitii dupa ce a invins-o in mansa secunda, cu scorul de 6-4, 6-4, pe Paola Suarez (Argentina). Alte rezultate inregistrate in turneul de tenis feminin de la Linz, care este dotat cu premii in valoare totala de 585.000 de dolari: primul tur: Tatiana Panova (Rusia) – Lina Krasnorutkaia (Rusia) 6-4, 6-1; Marie-Gaianeh Mikaelian (Elvetia) – Anca Barna (Germania) 6-4, 6-3; Jill Craybas (SUA) – Daniela Kix (Austria) 6-2, 3-0, abandon; turul al doilea: Anna Smashnova (Israel, nr.9) – Elena Dementieva (Rusia) 6-3, 3-6, 7-5.

(D.B.)

Turneul de tenis de la Luxemburg

Kim Clijsters s-a calificat in turul al treilea

Principala favorita a turneului de tenis feminin de la Luxemburg, Kim Clijsters (Belgia, nr.1), a invins-o in turul secund, cu scorul de 6-3, 6-1, pe jucatoarea spaniola Magui Serna. Alte rezultate inregistrate in turneul de tenis feminin de la Luxemburg, care este dotat cu premii in valoare totala de 225.000 de dolari: primul tur: Elena Bovina (Rusia, nr.7) – Emmanuelle Gagliardi (Elvetia) 7-6 (7/5), 6-1; Janette Husarova (Slovacia, nr.8) – Emilie Loit (Franta) 6-3, 6-1; Vera Zvonareva (Rusia) – Rita Grande (Italia) 6-2, 6-3; Katarina Srebotnik (Slovenia) – Nathalie Dechy (Franta, nr.3) 1-6, 6-4, abandon; turul al doilea: Magdalena Maleeva (Bulgaria, nr.2) – Claudine Schaul (Luxemburg) 6-3, 7-5; Tina Pisnik (Slovenia) – Lisa Raymond (SUA, nr.5) 7-6 (7/3), 6-1.

(D.B.)

Exit mobile version