Acasă Actualitate Stiri diverse

Stiri diverse

Consilierii vor sa se faca lumina in cimitir

De la tribuna din Sala mare a

Primariei Craiova, consilierul Dumitru Dolea i-a atras atentia primarului Vasile Bulucea sa faca bine sa instaleze un transformator de energie electrica si in cimitirul Nord. Nu neaparat pentru ca mortii au nevoie de candela electrica, dar „bietii paznici, ce sa faca si ei pe intuneric?!“, i-a sustinut moral consilierul. Primarul a inteles temerea paznicilor, dar nu a dat un termen clar pentru cind va fi introdusa iluminarea electrica a cimitirului. (F.E.)

Peste 1.700 de craioveni au cerut debransarea

Aproximativ 1.700 de craioveni au solicitat pina la 1 octombrie debransarea de la sistemul centralizat de incalzire al orasului. Tatian Tudorache, directorul Regiei Autonome de Termoficare, spune ca toate cererile care indeplinesc conditiile impuse de lege au fost aprobate: „Solicitarile care au venit pentru montarea de centrale termice au fost aprobate daca documentatia a fost completa. In cazul persoanelor care au solicitat debransarea pe motive sociale, vor fi aprobate cererile in care sistemul centralizat permite acest lucru, fara sa fie afectati si ceilalti locatari. Am aprobat deja 20 de astfel de solicitari si mai avem sapte“.

(C.C.)

Primarul Bulucea a promis ca ii „jupoaie“ pe cei implicati in scandalul „Gradinita 58“

Cazul Gradinitei nr.58 din Craiova, a carei cladire a fost revendicata si cistigata in instanta in urma cu patru ani, s-a discutat in cadrul sedintei de ieri a consiliului local. Dupa ce au fost investite sute de milioane de lei din banii publici, autoritatile locale s-au vazut puse in situatia de a evacua imobilul, primarul aflind ultimul ca acesta nu mai apartine de mult timp municipalitatii. Citiva consilieri au propus ca milioanele investite din bugetul primariei sa fie imputate celor care se fac vinovati de acest lucru. Primarul Vasile Bulucea a reactionat prompt: „Sint de acord. O sa facem o ancheta, sa vedem cine nu isi face treaba. O sa il jupuim pe vinovat“.

(B.G.)

Unitate militara transformata in ferma agricola

Fosta Unitate Militara Iezureni va fi transformata in ferma agricola care sa asigure suplimentarea hranei la Cantina de Ajutor Social din Tirgu Jiu. Consilierii locali au aprobat o hotarire prin care sa se treaca la elaborarea documentatiei pentru preluarea in domeniul public al municipiului Tirgu Jiu a bunurilor imobile si a terenului care au apartinut unitatii. Directia Publica de Protectie Sociala intentioneaza sa infiinteze, pe baza unui program de finantare externa, o ferma agricola care sa asigure hrana pentru cantina sociala si la care sa lucreze persoanele care primesc ajutor social. Tot in cadrul fostei unitati militare se vor construi mici ateliere unde vor munci persoanele defavorizate social, inclusiv tineri orfani care au implinit virsta majoratului.

(C.C.)

Criza de medicamente

Sectia de dermatologie a Spitalului din Tirgu Jiu trece printr-o criza de medicamente care dureaza de citeva saptamini, din cauza neparticiparii la licitatii a cel putin trei furnizori de medicamente, asa cum prevede legea. „Sectiei de dermatologie ii lipsesc antimicoticele generale. Nu avem nici antiinflamatoare, nici algocalmin tablete. Este o criza de medicamente in toate spitalele din tara din cauza furnizorilor straini. Acestia nu vor sa mai aduca medicamente pina nu li se platesc datoriile. Noi am avut probleme toata vara cu aprovizionarea. Am mai primit medicamente din cind in cind, dar putine. Le-am epuizat imediat. Ni s-a promis ca saptamina asta situatia se va ameliora“, a spus doctorul Constantin Davidescu, seful Sectiei dermatologie.

(C.C.)

Telefon cu acces gratuit pentru consumatorii nemultumiti!

Consumatorii nemultumiti ii pot „turna“ de acum incolo pe comerciantii care le-au stricat ziua punindu-le in sacose produse care nu respecta normele legale. Ei sint chiar rugati sa sune la numerele puse la dispozitie de catre Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului, in vederea eradicarii neregulilor si proastelor obiceiuri ale comerciantilor si ale producatorilor care pun in pericol sanatatea cumparatorilor. Liniile de telefon permanente puse la dispozitia consumatorilor si a reprezentantilor mass-media sint: 021-312.12.75 si 021-80.80.999 (acesta din urma este un telefon cu acces gratuit). In afara de aceste linii telefonice, consumatorii pot suna si la 0251/12.42.42 sau la 0251/12.48.62.

(A.I.)

Exit mobile version