Acasă Actualitate O parte dintre studentii Colegiului Universitar Turnu Severin si-ar putea pierde locurile

O parte dintre studentii Colegiului Universitar Turnu Severin si-ar putea pierde locurile

Cei 2.200 de studenti ai Colegiului Universitar din Drobeta Turnu Severin ar fi trebuit sa plateasca, pina ieri, o taxa de 400.000 de lei, indiferent daca au fost admisi pe locurile de la buget sau pe cele cu taxa, pentru a avea statutul de cursant in invatamintul superior de scurta durata. Hotarirea a fost luata de Senatul Universitatii din Craiova, dupa ce s-a constatat ca multi dintre studenti s-au inscris si la alte facultati si ar putea fi pierduti. Potrivit hotaririi, achitarea taxei poate fi aminata, printr-o cerere aprobata de directorul Colegiului, in care studentul se obliga sa aduca banii pina la o anumita data.

Studentii care au solicitat ieri aprobarea unor astfel de cereri au fost in imposibilitatea de a le depune, intrucit prof. univ. Aurel Piturca, directorul Colegiului Universitar Drobeta Turnu Severin, s-a aflat la Craiova, unde a participat la deschiderea anului universitar.

In anuntul de la intrarea in institutia de invatamint superior severineana se specifica faptul ca neplata taxei, pina la 1 octombrie, duce automat la pierderea locului. In aceste conditii, multi dintre studentii admisi s-ar putea trezi ca au pierdut acest statut, locul lor urmind sa fie luat de candidatii picati la admiterea desfasurata in aceasta toamna. Deschiderea anului universitar la Colegiul din Drobeta Turnu Severin a fost aminata pentru 3 octombrie.

Exit mobile version