Acasă Actualitate Stiri diverse

Stiri diverse

Ministrul muncii si solidaritatii sociale – la Craiova

Marian Sirbu, ministrul muncii si solidaritatii sociale, a vizitat pentru prima data institutiile aflate in subordinea sa de la preluarea mandatului: Casa Judeteana de Pensii, Inspectoratul Teritorial de Munca si Agentia Judeteana de Ocupare si Formare Profesionala (AJOFP) Dolj. Cele trei institutii s-au mutat de curind in casa noua, iar ministrul a fost invitat sa taie panglica inaugurala. „In general, sint multumit de ceea ce am gasit la Craiova. Cind o institutie se muta dintr-un sediu in altul apar anumite probleme. La Craiova, totul a decurs foarte bine“, a precizat ministrul. Singura critica adusa de ministrul Sirbu a fost la adresa AJOFP, care nu a reusit sa distribuie decit 40% din creditele acordate pentru intreprinderile mici si mijlocii.

<i.(N.E.)

Protest de doua ore la SC AVIOANE SA Craiova

Salariatii de la SC AVIOANE SA Craiova au refuzat ieri de dimineata sa intre la lucru. Ei au stat timp de doua ore in fata fabricii, acuzind patronatul ca nu le asigura lefurile la timp. Sindicalistii, desi stiau cu o zi inainte de intentia salariatilor, nu au incercat sa gaseasca o solutie de compromis, lasindu-i sa protesteze. O delegatie formata din sindicalisti si reprezentanti ai patronatului s-a intilnit cu prefectul de Dolj, Cornel Mondea. „Ni s-a promis ca luni oamenii isi vor lua banii. Doar 85% din salariu, deoarece toti salariatii sint penalizati cu 15% pentru nerealizarea unor comenzi. Daca nu ne vom lua salariile, la inceputul saptaminii viitoare, vom protesta din nou si vom cere si demiterea conducerii“, a spus Victor Petea, vicepresedintele Sindicatului Liber de la SC AVIOANE SA.

Reprezentantul guvernului in teritoriu, Cornel Mondea, nu este de acord cu actiunea de protest a salariatilor: „Ar trebui sa inteleaga ca nu strada rezolva problemele. N-am stiut de actiunea lor de protest. Directorul fabricii trebuia sa ma anunte. Si, asa cum am gasit acum o solutie, asa am fi gasit si cu o zi inainte, daca ma anuntau“. Banii pentru salariile angajatilor de la SC AVIOANE SA sint alocati in cea mai mare parte de la Ministerul Industriilor si de la administratia uzinei.

(N.E.)

Salariatii de la RULMENTI vor afla astazi care le va fi soarta

Rabdarea salariatilor de la SC RULMENTI SA Slatina va fi astazi inca o data pusa la grea incercare. Intrunirea Adunarii Generale a Actionarilor (AGA) va incerca sa puna in sfirsit ordine in ceea ce priveste viitorul fabricii si al celor aproximativ 600 de angajati. Dupa esecul sedintei AGA din 6 martie, oamenii considera sedinta de astazi ca fiind ultima speranta pentru ei si familiile lor. Ieri s-au intors de la Bucuresti si salariatii care au pichetat timp de o saptamina sediului Senatului si, mai apoi, pe cel al guvernului. Unul dintre grevistii prezenti in Capitala zilele trecute a spus ca eforturile lor nu au fost zadarnice. Executivul a adoptat, in ultima sa sedinta de joi, 28 martie, inscrierea societatii RULMENTI Slatina pe o anexa a unei ordonante de urgenta care prevede acordarea unui credit de citeva miliarde de lei pentru reluarea procesului de productie. Oamenii asteapta insa rezultatul AGA de astazi, cind directorul interimar Victor Barbu spera si el ca se vor gasi solutii viabile de redresare a societatii.

(M.M.)

Angajatii de la CORAPET Corabia nu vor putea picheta sediul guvernului

Salariatii de la SC CORAPET SA Corabia vor protesta in curtea fabricii si saptamina viitoare, desi intentionau sa mearga la Bucuresti de luni, 1 aprilie. Pentru ca nu au primit nici un raspuns la adresa inaintata catre Primaria municipiului Bucuresti de a picheta sediul guvernului, protestatarii nu vor putea face deplasarea in Capitala, asa cum hotarisera initial. Doi parlamentari de Olt s-au interesat ieri de cauzele protestelor. Citiva reprezentanti ai salariatilor, in frunte cu liderul de sindicat Gheorghe Pita, au purtat discutii cu senatorul Florin Iordache (PRM) si cu un consilier al ministrului justitiei, Rodica Stanoiu. Protestatarii au obtinut promisiunea acestora ca vor face demersuri pe linga primul ministru Adrian Nastase de a-i ajuta in rezolvarea problemelor cu care fabrica se confrunta. Intre timp insa, oamenii continua sa se adune in curtea fabricii si sa protesteze. Ieri, circa 200 de salariati au fost prezenti toata ziua la fabrica in speranta ca vor mai auzi ceva noutati. Daca nu vor primi nici un semnal de la Primaria Bucuresti in legatura cu cererea de pichetare a guvernului, o delegatie a protestatarilor se va deplasa din nou, saptamina viitoare, in Capitala, cu o noua adresa de pichetare.

(M.M.)

Parcari noi in Slatina

Primaria Slatina va demara in curind o serie de lucrari pentru amenajarea de spatii de parcare. Astfel, o noua parcare urmeaza sa apara, pina in luna august cel tirziu, in zona intersectiei str. Prelungirea Tunari cu bulevardul A.I.Cuza. In acest scop, spatiile verzi de aici vor deveni in curind o amintire pentru locuitorii din zona. Tot pentru marirea numarului de parcari din municipiu va fi extinsa si parcarea din fata sediului sucursalei slatinene a SC ASTRA SA (zona Zahana). Masura a fost necesara datorita cresterii semnificative a numarului de masini in municipiu, care sint lasate de proprietar in orice loc de parcare.

(M.M.)

Exit mobile version