Acasă Actualitate Stiri diverse

Stiri diverse

Cercetatorii polonezi au pus la punct un laser performant

Un grup de cercetatori polonezi au reusit sa construiasca, la sase ani dupa premiera japoneza, un laser albastru caracterizat drept extrem de performant. Laboratorul Unipress a realizat laserul care poate produce „cristale de o puritate exceptionala”, indispensabile „generarii undelor unei lumini albastre”. Lumina albastra are unde mai scurte decit cea rosie, ceea ce permite cresterea de patru ori a informatiei continute de un CD. Acest laser genereaza o lumina albastra cu o lungime de unda de 425 nanometri. Cuplat cu lasere rosii si verzi care exista deja, laserul albastru permite generarea unor lumini de toate culorile, ceea ce ar putea duce la construirea unei noi generatii de televizoare si monitoare.

Eventuala falsificare a certificatului de deces al lui George Harrison

Politia din Los Angles (LAPD) va ancheta o eventuala falsificare a certificatului de deces a fostului chitarist al Beatles, George Harrison. „Am primit o plingere privitoare la anumite informatii de pe certificatul de deces al domnului Harrison si am trimis-o la LAPD pentru ancheta”, a declarat Jane Robinson, purtatorul de cuvint al Procuraturii. Potrivit certificatului depus de familie, George Harrison a murit in urma unui cancer la plamini, la Los Angeles, la ora 13.20, in 29 noiembrie, la domiciliul sotiei sale, 1971 Coldwater Canyon Drive din Beverly Hills. Adresa care nu exista. „Se intimpla frecvent ca familiile starurilor sa incerce sa ascunda locul decesului pentru a impiedica pelerinajul admiratorilor”, a declarat un oficial, sub acoperirea anonimatului.

Printul mostenitor Felipe a anuntat sfirsitul relatiei cu Eva Sannum

Printul Felipe, de 33 de ani, mostenitorul coroanei Spaniei, a anuntat vineri ziaristilor sfirsitul relatiei sentimentale cu modelul norvegian Eva Sannum, de 26 de ani. Fiul regelui Juan Carlos a anuntat intr-o intrevedere cu jurnalistii spanioli ca a decis sa „puna capat relatiei”, decizie luata „liber” si „impreuna” cu tinara norvegiana. „Eva si cu mine am luat aceasta decizie din motive strict personale. Fiecare isi va urma propriul drum in viata”, a declarat printul. El a mai spus ca parintii lui, regele Juan Carlos si regina Sofia, au respectat intotdeauna alegerea lui. Felipe a adus un omagiu „demnitatii, sensibilitatii si inaltului simt al dreptatii”, calitati ale Evei Sannum. Aceasta legatura, care nu a fost niciodata confirmata oficial de casa regala spaniola, desi a durat patru ani, a suscitat numeroase critici din partea monarhistilor spanioli, care nu doreau o casatorie intre viitorul rege al Spaniei si o fata care nu provine din nobilime si a mai si prezentat lenjerie pe podium.

Exit mobile version