Acasă Tehnologie Mobile Instagram, cea mai descărcată aplicaţie anul trecut

Instagram, cea mai descărcată aplicaţie anul trecut

Instagram, cea mai descărcată aplicaţie anul trecut
Instagram, cea mai descărcată aplicaţie anul trecut

Instagram a depăşit TikTok ca număr al descărcărilor din magazinele de aplicaţii anul trecut şi a devenit cea mai descărcată aplicaţie din lume.

Numărul de download-uri al Instagram a crescut anul trecut cu 20%, la 768 de milioane, ceea ce a dus aplicaţia deţinută de Meta pe primul loc în clasamentul celor mai descărcate aplicaţii la nivel global, arată o analiză făcută de Sensor Tower, conform news.ro

Numărul de download-uri pentru TikTok a crescut cu doar 4% anul trecut

Tot anul trecut, numărul de download-uri pentru TikTok a crescut cu doar 4%, ajungând la 733 de milioane la nivel global.

Analiştii pun revenirea Instagram pe seama secţiunii de filmări verticale Reels, construite de Instagram tocmai pentru a concura pe această nişă cu TikTok. Aceiaşi analişti cred că, după trei ani de relativă stagnare, TikTok şi-a atins potenţialul maxim.

Instagram are 1,47 miliarde de utilizatori pe lună

Instagram are 1,47 miliarde de utilizatori pe lună, iar TikTok 1,12 milioane de utilizatori pe lună, în scădere cu 12 milioane de utilizatori.

În schimb, TikTok stă mai bine în ceea ce priveşte implicarea utilizatorilor. Utilizatorii TikTok petrec 95 de minute pe zi în cadrul reţelei, în vreme ce utilizatorii Instagram îi alocă zilnic 62 de minute.

Citeşte şi: Buget de 750.000 de euro pentru digitalizarea Spitalului Județean

Exit mobile version