Acasă Tehnologie Mobile Meta anunţă măsuri stricte pentru protecția adolescenților pe rețelele sale sociale

Meta anunţă măsuri stricte pentru protecția adolescenților pe rețelele sale sociale

Meta anunţă măsuri stricte pentru protecția adolescenților pe rețelele sale sociale
Meta anunţă măsuri stricte pentru protecția adolescenților pe rețelele sale sociale

Pe fondul criticilor privind efectele negative ale reţelelor sale sociale asupra tinerilor, Meta anunță că ia o serie de măsuri stricte, printre care și decizia de a ascunde postările care abordează subiecte care le pot da idei periculoase adolescenților, transmite News.ro.

Meta anunţă că postările care au legătură cu anumite subiecte sensibile, precum autoflagelarea, violenţa grafică, tulburări de alimentaţie şi altele, nu vor mai fi vizibile în newsfeed-urile adolescenţilor. Postările care intră în categoriile de acest gen vor fi pur şi simplu ascunse tinerilor pentru a nu-i expune pe aceştia unor idei periculoase.

Vor fi vor blocate o serie de facilităţi

Compania spune că, înainte de a lua măsura, s-a consultat cu experţi în dezvoltarea adolescenţilor pentru a decide ce tipuri de conţinut ar trebui blocat. În plus, adolescenţii care folosesc deja Instagram sau Facebook vor fi trecuţi automat la cel mai restrictiv set de setări disponibile pentru cele două reţele.

Aceste setări vor bloca o serie de facilităţi. Printre altele, adolescenţii vor mai putea fi contactaţi doar de utilizatorii pe care-i urmăresc, iar comentariile deranjante vor fi ascunse automat. Acestea sunt unele dintre cele mai stricte măsuri luate vreodată de Meta pentru protecţia adolescenţilor şi vin pe fondul mai multor procese care acuză compania că a urmărit în mod special să atragă copii sub 13 ani şi că nu a fost transparentă cu privire la modul în care gestionează conturile acestora.

Citeşte şi: Barbie lansează o nouă colecţie de păpuşi

Exit mobile version