Acasă Tehnologie Mobile Schimbări uriașe care vor apărea în WhatsApp

Schimbări uriașe care vor apărea în WhatsApp

Schimbări uriașe care vor apărea în WhatsApp
Schimbări uriașe care vor apărea în WhatsApp

Câteva schimbări majore ale aplicației WhatsApp urmează să ajungă atât la utilizatorii de iOS și de Android. Unele modificări vor fi implementate și testate mai întâi pe aplicația beta, înainte de a deveni parte din cea principală.

Dezvoltatorii WhatsApp au anunțat că vor avea loc schimbări majore în ceea ce privește aplicația. Deținută de Meta, populara aplicație de mesagerie are și un număr impresionant de 2 miliarde de utilizatori la nivel mondial.

Modificările sunt de obicei previzualizate pe versiunea beta a aplicației înainte de a fi utilizate pe scară largă.

WhatsApp ar putea avea nevoie de luni de zile pentru a le lansa

Nu este clar, însă, când vor avea loc modificările, deoarece WhatsApp ar putea avea nevoie de luni de zile pentru a le lansa, dar acestea ar putea include noutăți interesante, cum ar fi o funcție a camerei care permite utilizatorilor să treacă mai ușor de la modul video la cel de cameră, potrivit Mirror.

Iată ce au declarat experții de la WABetaInfo despre viitoarele modificări.

Blocarea unui contact sau a mai multor contacte nedorite, mai rapidă

Blocarea unui contact sau a mai multor contacte nedorite va fi mai rapidă și mai ușoară decât până acum cu o nouă comandă rapidă care va fi listată în partea de opțiuni de chat din lista de chat a fiecărui utilizator.

Astfel, blocarea mai multor utilizatori deodată nu va fi încă considerată o opțiune, dar noua funcție poate fi implementată într-o actualizare viitoare a aplicației.

„Credem că această funcție va fi foarte utilă, mai ales dacă primiți multe mesaje de la persoane pe care nu le cunoașteți sau cu care nu doriți să vorbiți, astfel încât să le puteți bloca rapid deschizând opțiunile de chat”, susțin cei de la WABetaInfo.

Detectarea textului în imagini, o funcție utilă pentru utilizatorii WhatsApp în viitor

Detectarea textului în imagini va fi o funcție utilă pentru utilizatorii WhatsApp în viitor și este deja disponibilă în versiunea beta a aplicației.

„Este ușor de descoperit dacă funcția este deja disponibilă în versiunea beta: este suficient să deschideți o imagine care conține text și să verificați prezența butonului de detectare a textului. Dacă butonul este vizibil, puteți începe să extrageți textul din imagini în cadrul conversațiilor”, au adăugat cei de la WABetaInfo.

Software-ul nu va fi disponibil decât pentru utilizatorii de iOS 16.

WhatsApp facilitează utilizatorilor de Android

WhatsApp facilitează utilizatorilor de Android mutarea istoricului de chat-uri de pe un dispozitiv pe altul.

Acest lucru ar însemna că utilizatorii nu trebuie să folosească Google Drive pentru a-și recupera datele de chat atunci când trec pe un nou dispozitiv.

Funcția este încă în curs de dezvoltare și nu este clar când va fi implementată pentru utilizatorii Android, dar ar putea fi pe o versiune beta a aplicației în viitorul apropiat.

Alertă care informează utilizatorii cu privire la posibilitatea de a transmite imagini

În prezent, atunci când utilizatorii transmit o imagine sau un videoclip pe WhatsApp către familie sau prieteni, acest lucru se face fără o legendă.

De asemenea, trebuie trimis un mesaj suplimentar dacă un utilizator dorește să explice de ce a fost redirecționat mesajul.
În cadrul unei noi funcții, utilizatorii ar putea avea posibilitatea de a păstra legenda originală a oricărui mesaj pe care îl transmit sau de a o elimina.

WABetaInfo a declarat: „WhatsApp introduce o alertă care informează utilizatorii cu privire la posibilitatea de a transmite imagini, videoclipuri, GIF-uri și documente, cu legende: aceasta se implementează pentru persoanele care instalează astăzi cea mai recentă actualizare a aplicației.”

Opțiunea va fi disponibilă pentru toți cei care au testat versiunea beta, iar aplicația introduce, de asemenea, o alertă care îi informează pe utilizatori despre această funcție.

WhatsApp lucrează la un mod cameră

WhatsApp lucrează la un mod cameră care le va permite utilizatorilor să treacă mai ușor de la modul cameră la cel video.
În prezent, utilizatorii trebuie să țină apăsat butonul camerei pentru a înregistra un video, dar această nouă funcție va face ca funcția de cameră să fie mai asemănătoare cu cea principală utilizată pe dispozitivele iOS.

Ea nu este încă disponibilă pe versiunile beta ale aplicației, deoarece se află în curs de dezvoltare.

WABetaInfo: „Este o veste bună pentru toți utilizatorii WhatsApp, deoarece această funcție îi va ajuta să înregistreze videoclipuri într-un mod simplu și mai ușor.”

Exit mobile version