Acasă Tehnologie Mobile A fost lansat iPhone 14, smartphone-ul de ultimă generație de la Apple

A fost lansat iPhone 14, smartphone-ul de ultimă generație de la Apple

A fost lansat iPhone 14, smartphone-ul de ultimă generație de la Apple
A fost lansat iPhone 14, smartphone-ul de ultimă generație de la Apple (Foto: Agora.md)

Apple a prezentat miercuri noua sa gamă de smartphone-uri, inclusiv noul iPhone 14 cu un ecran de 6,1 inci și iPhone 14 Plus cu un ecran mai mare de 6,7 inci, alături de alte dispozitive – căști sau smartwatch.

„După cum puteți vedea, mergem pe un model mare cu iPhone 14 și chiar mai mare cu iPhone 14 plus”, a declarat directorul general Tim Cook în timp ce a prezentat linia de produse.

Noul iPhone 14 folosește același cip ca și modelul iPhone 13 Pro de anul trecut

Cele mai recente iPhone-uri dispun de o durată de viață mai lungă a bateriei. Noul iPhone 14 folosește același cip ca și modelul iPhone 13 Pro de anul trecut (A15), fiind pentru prima dată în ultimii ani când un cip de regăsește în noua linie de produse. Telefonul vine cu o cameră principală de 12 MP și senzori îmbunătățiți.

iPhone 14 și iPhone 14 Pro este disponibil în cinci culori: midnight, starlight, albastru, violet și Product Red, potrivit observatornews.ro.

iPhone 14 folosește o cartelă digitală, „e-SIM”

iPhone 14 elimină necesitatea unei cartele SIM fizice și folosește în schimb o cartelă digitală, „e-SIM”

Cu această opțiune, pot fi stocate mai multe e-SIM-uri pe același dispozitiv, mai multe tipuri de abonament și telefonul poate avea mai multe numere. Apple a declarat că toate modelele de iPhone din SUA nu vor mai avea lăcașul SIM.

Apple a dezvăluit funcția de conectivitate prin satelit, anunțată de mult timp, numită Emergency SOS via Satellite. Instrumentul este menit să ajute oamenii să comunice atunci când serviciul de telefonie mobilă nu funcționează.

Compania a declarat că a proiectat și construit o tehnologie specifică pentru ca dispozitivele iPhone 14 să se poată conecta la sateliți atunci când nu se află în apropierea unui turn terestru. Permițând utilizatorilor să îndrepte dispozitivul spre un satelit, pe care telefonul va ajuta la localizarea acestuia, utilizatorii vor putea trimite și primi informații pentru a obține ajutor de urgență.

Prețul iPhone 14 va începe de la 799 de dolari

Prețul iPhone 14 va începe de la 799 de dolari, a anunțat Apple, ceea ce reprezintă același preț de pornire ca și iPhone 13 de anul trecut, dar cu toate noile caracteristici. Modelul mai mare iPhone 14 Plus va costa începând de la 899 de dolari.

Cea mai recentă generație de AirPods Pro de la Apple va fi disponibilă la prețul de 249 de dolari începând cu 9 septembrie.

Tim Cook a prezentat miercuri și Apple Watch Series 8, primul mare produs hardware dezvăluit în cadrul evenimentului.

„Prezentăm în avanpremieră cea mai bună gamă de Apple Watch de până acum”, a spus Cook.

La fel ca versiunile anterioare ale ceasului inteligent Apple, produsul este menit să-i motiveze pe utilizatori să rămână activi și în formă, au declarat directorii Apple.

Ceasul va costa 399 de dolari pentru modelul cu GPS și 499 de dolari pentru modelul cu telefonie mobilă.

Exit mobile version