Acasă Actualitate Toshiba nu mai produce laptopuri, după 35 de ani

Toshiba nu mai produce laptopuri, după 35 de ani

Marca Dynabook a fost folosită de Toshiba în Japonia

Compania Toshiba, care a produs laptopuri încă din 1985, nu mai este prezentă oficial pe această piață, scrie go4it.ro.

În anii ’90 ai secolului trecut, marca japoneză a fost lider pe piața globală a computerelor portabile, datorită popularelor serii Satellite și Portégé.

Chiar și în secolul 21, Toshiba a fost frecvent în top cinci producători de PC-uri, deși compania nu a construit desktop-uri.

Modele precum ThinkPad de la Lenovo și MacBook Air de la Apple au erodat treptat cota de piață a japonezilor, care nu s-au concentrat niciodată foarte mult pe design.

„ADN-ul” companiei se găsește în noile laptopuri Dynabook

În 2018, Toshiba și-a vândut divizia de PC-uri companiei Sharp pentru o sumă foarte mică, doar 36 de milioane de dolari. Noul proprietar a redenumit achiziția, în care Toshiba a păstrat o participație de 19,9%, Dynabook.

Zilele trecute, Sharp a cumpărat și participația de 19,9% deținută de Toshiba în Dynabook, iar compania a ieșit definitiv de pe piața laptopurilor.

Marca Dynabook a fost folosită de Toshiba în Japonia. Sub aceasta, compania a lansat primul laptop din lume cu ecran 4K, Dynabook T954.

Primul computer portabil Toshiba, T1100, era lansat de compania japoneză în 1985. Acesta avea un ecran cu rezoluție de 640 × 200 pixeli, procesor Intel 80C88 de 4.77 MHz, 256 kB memorie RAM și costa 1.900 de dolari (echivalentul a 4.500 de dolari astăzi).

Lucrează din 2001 în presa scrisă și abordează subiecte diverse cum ar fi evenimentele, subiectele sociale, cele legate de administraţia locală, de politică, economie, dar şi investigație. A urmat traininguri pe jurnalism social, politic, acces la informaţii şi investigație, în special cele prin intermediul Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI) şi Rise Project.
Exit mobile version