Acasă Actualitate Google îmbunătățește substanțial secțiunea Autofill din Chrome pentru mobil

Google îmbunătățește substanțial secțiunea Autofill din Chrome pentru mobil

Logo Google
Foto Mediafax

Cel mai popular browser din lume, Google Chrome, va primi, în versiunea de mobil, o serie de caracteristici care îl vor transforma într-o platformă mai sigură pentru cumpărături online și stocarea de date de autentificare, scrie go4it.ro.

Schimbările vor fi făcute în secțiunea Autofill a aplicației.

De fiecare dată când utilizatorii vor folosi online un card salvat în aplicație, Chrome le va putea cere să autorizeze procedura folosit o metodă biometrică de autentificare, precum amprenta. Până acum utilizatorii trebuiau să introducă codul CVC al cardului. Noua caracteristică va fi opțională și va putea fi activată din setări.

Înainte de a folosi metoda biometrică de confirmare, utilizatorii vor trebui să introducă prima dată codul CVC.

Chrome va primi și o metodă mai simplă de autentificare pe site-uri cu datele salvate în browser. Utilizatorii nu vor mai trebui să dea scroll pe pagini pentru a găsi și selecta căsuțele unde trebuie să introducă numele de utilizator și parola, ci informațiile de autentificare vor apărea direct pe ecran, în partea de jos.

Actualizările vor fi disponibile în săptămânile viitoare, potrivit Google.

Totuși, poate cea mai așteptată actualizare pentru browserul mobil urmează să fie disponibilă în curând. Google a dat drumul, în sfârșit, drumul la Chrome 64-bit pentru Android pe canalele Chrome Dev și Canary. Asta înseamnă că nu mai este mult până când va fi disponibilă o versiune publică a aplicației.

Lucrează din 2001 în presa scrisă și abordează subiecte diverse cum ar fi evenimentele, subiectele sociale, cele legate de administraţia locală, de politică, economie, dar şi investigație. A urmat traininguri pe jurnalism social, politic, acces la informaţii şi investigație, în special cele prin intermediul Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI) şi Rise Project.
Exit mobile version