Acasă Actualitate Google suspendă transcrierea înregistrărilor vocale în Europa

Google suspendă transcrierea înregistrărilor vocale în Europa

Google instituie sistemul de Alertă SOS pentru căutările Google Search făcute pe subiectul coronavirus.

Google Alphabet Inc a suspendat transcrierea înregistrărilor vocale de la asistentul său virtual Google Assistant în Uniunea Europeană, după o scurgere de date audio în Olanda, a declarat joi un purtător de cuvânt al companiei pentru Reuters, citeaza hotnews.

Compania a recunoscut în iulie că partenerii care lucrează la analizarea fragmentelor de voce de la Asistent au divulgat datele.

Mai mult de 1.000 de conversații private au fost trimise la o publicaţie belgian, a informat CNBC anterior, adăugând că unele dintre mesaje dezvăluiau informații sensibile, cum ar fi afecţiuni medicale și adresele clienților.

„La scurt timp după ce am aflat despre scurgerea datelor audio confidențiale din Olanda, am întrerupt recenziile lingvistice ale asistentului pentru a investiga”, a declarat purtătoarea de cuvânt. Compania efectuează recenzii pentru aproximativ 0,2% din toate clipurile audio, a adăugat ea.

Suspendarea vine pe fondul unei cercetări publice și politice sporite a practicilor de confidențialitate a datelor, obligând companiile din Silicon Valley la o mai mare transparență.

Propunerile care sunt evaluate de parlamentarii din Statele Unite și din alte ţări ar limita modul în care Google, Facebook Inc ( FB.O ) și alte companii de internet urmăresc consumatorii și distribuie informații.

Google a spus că lucrează cu autoritatea de protecție a datelor din Hamburg și evaluează modul în care sunt efectuate recenziile audio.

Google va suspenda transcrierile timp de cel puțin trei luni, potrivit informaţiilor CNBC, care citează Associated Press.

Exit mobile version