Acasă Tehnologie Gadgets Zuckerberg: Meta va prezenta o nouă cască de realitate virtuală

Zuckerberg: Meta va prezenta o nouă cască de realitate virtuală

Zuckerberg: Meta va prezenta o nouă cască de realitate virtuală
Zuckerberg: Meta va prezenta o nouă cască de realitate virtuală (Foto: Stiri247.ro)

Meta va prezenta în octombrie o nouă cască de realitate virtuală, care va oferi funcţii de socializare pe baza monitorizării feţei şi a ochilor, transmite News.ro.

Şeful Meta, Mark Zuckerberg, a anunţat în cadrul unei emisiuni realizate de Joe Rogan şi distribuite pe Spotify, că următoarea cască de realitate virtuală a companiei va fi lansată în luna octombrie.

Sistemele de monitorizare a feţei şi a ochilor vor sta la baza unor noi opţiuni de socializare

Zuckerberg a oferit şi câteva informaţii despre aceasta, spunând că sistemele de monitorizare a feţei şi a ochilor vor sta la baza unor noi opţiuni de socializare.

Pe de o parte, aceasta va permite utilizatorilor să realizeze contact vizual în mediul virtual.

Avatarul va prelua în timp real expresia feţei

Pe de altă parte, avatarul va prelua în timp real expresia feţei. De exemplu, avatarul va zâmbi în mediul virtual, dacă utilizatorul zâmbeşte şi el.

Facilităţile descrise de Zuckerberg coincid cu zvonurile vehiculate până acum despre casca ce, în cadrul companiei, a fost cunoscută în procesul dezvoltării drept Project Cambria.

Pe surse, Project Cambria ar urma să aibă în dotare un ecran de mare rezoluţie, senzori interni pentru urmărirea mişcării ochilor şi un mod sofisticat de realitate augmentată.

Project Cambria va fi comercializată sub numele Meta Quest Pro

Conform surselor Bloomberg, Project Cambria va fi comercializată sub numele Meta Quest Pro şi va costa mai mult decât versiunea actuală de Meta Quest, care a fost recent scumpită, ajungând să coste 400 de dolari.

Exit mobile version