Acasă Tehnologie Black Friday ANPC a înființat un comandament special pentru Black Friday. Ofertele, supravegheate ...

ANPC a înființat un comandament special pentru Black Friday. Ofertele, supravegheate 24 de ore din 24

ANPC a înființat un comandament special pentru Black Friday. Ofertele, supravegheate 24 de ore din 24
Foto: Stiridinlume.ro

ANPC a înființat un comandament special pentru Black Friday și va supraveghea ofertele cu promoții din această perioadă 24 de ore din 24, au anunțat reprezentanții instituției, joi, într-un comunicat de presă.

Am decis înființarea acestui comandament după ce am văzut rezultatele controalelor de zilele trecute, la cei care au ”furat startul” campaniei de reduceri. Așa cum am spus de fiecare dată, manifestăm TOLERANȚĂ ZERO față de orice abatere de le legislația în domeniu. Parte a campaniei ”Protecția Consumatorilor nu se negociază!”, ne dorim ca acest comandament să împiedice transformarea lui Black Friday în Ziua Păcălellilor”, a declarat Claudiu Dolot, potrivit G4Media.ro.

Vânzările cu preț redus trebuie să respecte o serie de reguli

„Reamintim consumatorilor că vânzările cu preț redus, indiferent de tipul acestora (soldare, lichidare, vânzări promoționale) trebuie să respecte o serie de reguli de fixare și publicitate a prețurilor. Astfel, orice comerciant care anunță o reducere de preț trebuie să o raporteze la prețul de referință practicat în același spațiu de vânzare pentru produse identice. Prețul redus trebuie să fie inferior prețului de referință.

Prețul de referință reprezintă cel mai scăzut preț practicat în același spațiu de vânzare în perioada ultimelor 30 de zile, înainte de data aplicării prețului redus”, se mai arată în comunicatul transmis.

ANPC a pus la dispoziția consumatorilor din toată țara o adresă de e-mail dedicată

În acest context, ANPC a pus la dispoziția consumatorilor din toată țara o adresă de e-mail dedicată, bf@anpc.ro, la care îi invită pe toți cetățenii care constată orice neregulă legată de promoțiile din această perioadă să scrie, să trimită fotografii sau orice document consideră că poate fi de folos.

Exit mobile version