Acasă Tehnologie IT&C AI va avea propriul buton pe tastaturi

AI va avea propriul buton pe tastaturi

AI va avea propriul buton pe tastaturi
AI va avea propriul buton pe tastaturi

AI va avea propriul buton pe tastaturi! Microsoft a anunțat că adaugă un nou buton pe tastaturile pentru PC-uri și laptopuri Windows, care va apela la un asistent AI. Este prima schimbare majoră a designului în ultimele decenii și subliniază angajamentul companiei față de inteligența artificială, conform Digi24.

Butonul va fi dedicat asistentului pentru serviciile de AI și va fi plasat în dreapta tastei „Space”. Va înlocui fie tasta CTRL din dreapta, fie o tastă de meniu, în funcție de aspectul tastaturii. Apăsarea butonului va chema Copilot de la Microsoft, un chatbot AI care poate ajuta utilizatorii să cerceteze, să scrie texte, să creeze imagini și chiar să-și transforme ideile în cântece. 

Anunțul a fost făcut de vicepreședintele executiv și directorul de marketing pentru consumatori, Yusuf Mehdi, într-o postare pe blog. Mehdi a spus că actualizarea „marchează prima schimbare semnificativă a tastaturii PC-ului Windows în aproape trei decenii”, adăugând că va da posibilitatea utilizatorilor să participe la revoluția AI.

Microsoft a lansat în septembrie Copilot, sub sloganul „your everyday AI companion”. În noiembrie anunța că, pentru simplificare, Bing Chat și Bing Chat Enterprise se vor rebrandui în Microsoft Copilot. Cei care nu au activat Windows Copilot vor fi duși la „Windows search” prin apăsarea noii taste.

Microsoft spune că 2024 va fi anul inteligenței artificiale și insistă pe faptul că tehnologiile de inteligență artificială sunt, pas cu pas, integrate în tot mai multe produse ale companiei.

Citește și: Un tânăr a furat 52.000 lei de la o firmă de curierat

Exit mobile version