Acasă Tehnologie Mobile TikTok șterge dezinformările legate de schimbările climatice

TikTok șterge dezinformările legate de schimbările climatice

TikTok șterge dezinformările legate de schimbările climatice
TikTok șterge dezinformările legate de schimbările climatice

TikTok șterge dezinformările legate de schimbările climatice. TikTok începe să şteargă filmările care conţin dezinformări pe tema schimbărilor climatice. Măsura a fost luată după modificarea recentă a regulamentului de utilizare, prin adăugarea unor clauze legate strict de acest subiect, relatează News.ro.

TikTok a adus luna trecută modificări regulamentului de utilizare a platformei sociale. Aceasta include acum clauze prin care sunt interzise dezinformările legate de schimbările climatice.

Acele modificări au intrat acum în vigoare. Reţeaua chineză a început să le pună în aplicare şi să şteargă filmările care contrazic datele ştiinţifice, filmări care se regăsesc din belşug în cadrul platformei.

Pe TikTok circulă o cantitate mare de dezinformări

Conform unui raport publicat de NewsGuard anul trecut, pe TikTok circulă o cantitate mare de dezinformări de diverse subiecte, printre care se numără şi schimbările climatice.

Acum, platforma nu va mai găzdui conţinutul care „subminează consensul ştiinţific bine stabilit” pe tema schimbărilor climatice.

TikTok a adăugat noi reguli

Cu aceeaşi ocazie, TikTok a adăugat noi reguli privind conţinutul generat cu ajutorul inteligenţei artificiale. Acesta trebuie marcat acum cu etichete speciale, precum „sintetic”, „fals” sau „alterat”.

Citeşte şi: Manifestaţie la Paris împotriva soţiei unui oficial rus

Exit mobile version