Acasă Tehnologie Mobile O nouă modalitate de verificare a vârstei utilizatorilor pe Instagram, lansată în...

O nouă modalitate de verificare a vârstei utilizatorilor pe Instagram, lansată în România

O nouă modalitate de verificare a vârstei utilizatorilor pe Instagram, lansată în România
O nouă modalitate de verificare a vârstei utilizatorilor pe Instagram, lansată în România

Meta lansează luni în România o nouă modalitate de verificare a vârstei utilizatorilor pe Instagram. De acum, când cineva dorește să-și editeze data nașterii pe Instagram i se va solicita să-și verifice vârsta în unul dintre cele două moduri: să încarce actul de identitate sau să încarce un selfie video. Vârsta minimă pe Instagram este 13 ani, conform HotNews.ro.

De ani de zile Meta solicită oamenilor să declare data nașterii atunci când își fac un cont pe Instagram – iar de anul trecut, persoanele care nu au furnizat inițial aceste date au fost rugate să o facă pentru a putea utiliza în continuare Instagram. Accesul la aceste informații este important pentru Meta deoarece astfel le pot asigura utilizatorilor cea mai bună experiență posibilă pe Instagram – una potrivită vârstei lor.

Înțelegerea vârstei utilizatorilor de internet, o provocare complexă

Înțelegerea vârstei utilizatorilor de internet este o provocare complexă, chiar și la nivelul întregii industrii, dar pe care Meta se concentrează de ceva timp. La nivel de industrie se încearcă găsirea de noi modalități de verificare a vârstei unui utilizator atunci când nu are un act de identitate (așa cum mulți oameni, inclusiv adolescenți, nu au), iar anunțul de astăzi este o parte importantă a acestui efort.

Câteva informații esențiale ale anunțului de astăzi:

Începând de astăzi, Meta oferă utilizatorilor de pe Instagram o nouă modalitate de a verifica dacă sunt adolescenți sau adulți. Acest lucru este important, deoarece compania vrea ca utilizatorii să se bucure de o experiență potrivită vârstei lor.

De acum, când cineva dorește să-și editeze data nașterii pe Instagram i se va solicita să-și verifice vârsta în unul dintre cele două moduri:

1) să încarce actul de identitate; sau

2) să încarce un selfie video – aceasta este o nouă tehnologie care estimează vârsta pe baza trăsăturilor faciale

Pentru a face acest lucru, Instagram colaborează cu compania Yoti, care folosește apoi învățarea automată pentru a obține o estimare a vârstei persoanei. Yoti este verificat de Age Check Certification Scheme, principalul furnizor de verificare a vârstei pentru mai multe industrii din întreaga lume și a fost susținut public de experți, precum autoritatea de reglementare din Germania KJM.

Dacă utilizatorul optează pentru înregistrarea unui video, acesta va fi trimis doar către Yoti. Tehnologia Yoti estimează apoi vârsta pe baza trăsăturilor feței și trimite această estimare. Apoi atât Meta, cât și Yoti șterg imaginea. Tehnologia nu recunoaște identitatea utilizatorului, ci doar vârsta.

Exit mobile version