Acasă Tehnologie (VIDEO) Facebook schimbă numele companiei în ”Meta”

(VIDEO) Facebook schimbă numele companiei în ”Meta”

Compania americană Facebook îşi schimbă numele în Meta, a anunţat, joi, fondatorul Mark Zuckerberg. “De acum, ne numim Meta”, a spus acesta în cadrul unui eveniment online.

Brand-urile sale, cum ar fi Facebook și Whatsapp nu își vor schimba numele, dar grupul din care aceste entități fac parte va primi noua denumire. Meta înseamnă în greacă ”dincolo de”, ”după”. Schimbarea vine în cea complicată perioadă din istoria companiei care este criticată din toate părțile pentru efectele nocive pe care le-a avut în multe țări.

Publicația The Verge a scris în premieră pe 19 octombrie despre rebranding-ul Facebook, iar Meta era una dintre variantele vehiculate, alături de Horizon.

Logo-ul de la Meta seamănă cu un covrig sau cu semnul matematic pentru infinit.
În 2015 Google a făcut o restructurare și a denumit grupul care conține toate companiile sale Alphabet, dar numele nu prea a ”prins” la public.

Facebook are peste 60.000 de angajați și o capitalizare de piață de peste 900 miliarde dolari.

Mark Zuckerberg spune că schimbarea este gândită să reflecte direcția în care se va îndrepta Facebook: către contstruirea acestui univers virtual numit metavers unde oamenii vor interacționa sub formă de avataruri și unde vor putea intra cu ajutorul unor ochelari sau căști de realitate virtuală.
”Cu timpul sper că a noastră companie va fi privită precum o companie de metavers (metaverse company)”, a spus joi, Mark Zuckerberg. El a promis că Facebook va investi miliarde de dolari pentru dezvoltarea acestui metavers.

Zuckerberg spune că ar vrea ca acest univers virtual al viitorului să ajungă să fie folosit de peste un miliard de oameni și să creeze milioane de noi locuri de muncă.

Este ceea ce a ascultat, a văzut, a simţit şi a gândit, fascinată în aceeaşi măsură de culoare, sunet şi cuvânt. E fericită că are puterea să aprecieze frumosul oriunde s-ar ascunde acesta. Gazeta de Sud este pentru ea o echipă fantastică ce o impulsionează să vină cu idei frumoase şi creative.
Exit mobile version