Știri de ultima orăTehnologieGadgetsFacebook vrea ca oamenii să controleze calculatorul cu mintea

Facebook vrea ca oamenii să controleze calculatorul cu mintea

Facebook a reușit să cumpere CTRL Labs, un start-up care lucrează pentru un software ce le va permite oamenilor să controleze calculatorul cu mintea lor, se arată într-un comunicat pentru bloomberg.com

Domeniul de brain computing este important pentru oameni. Laboratoarele CTRL lucrează la niște brățări care le vor permite oamenilor să distribuie fotografii sau să facă alte operațiuni pe calculator, doar gândindu-se la asta, fără atingerea mouse-ului sau a tastaturii.

Au trecut apropae trei ani de când Facebook a dezvăluit pentru prima dată strategia sa în această direcție la conferința sa anuală dedicată programatorilor. 

Viziunea pentru această muncă este o brățară care permite oamenilor să-și controleze dispozitivele ca o extensie naturală”, a scris vicepreședintele departamentului de realitate virtuală și augmentată de la Facebook – Andrew Bosworth, într-o postare pe rețeaua de socializare.

Facebook, printre marile companii dezvoltatoare

Facebook se numără printre mai multe companii mari care doresc să creeze astfel de produse.

Elon Musk, fondator al Tesla și SpaceX, a lansat în urmă cu doi ani startup-ul Neuralink, despre care anunţa atunci că lucrează la un sistem prin care creierul uman ar putea ajunge să preia anumite funcţii ale computerelor.

În luna iulie, antreprenorul a anunțat că tehnologia dezvoltată de Neuralink va fi pregătită pentru teste umane în 2020.

CTRL-labs, cu sediul în New York, a strâns 67 de milioane de dolari din partea mai multor investitori, inclusiv fondul de investiții al Google, Alexa Fund al Amazon și Lux Capital. 

Coordonatorul CTRL-labs și CEO-ul Thomas Reardon se vor alătura Facebook și vor lucra din New York, iar acordul va include proprietatea intelectuală a startup-ului. Nu este încă clar dacă restul angajaților CTRL-labs se vor alătura Facebook ca parte a acordului. 

CEO-ul CTRL-labs, Thomas Reardon, face o demonstrație cu tehnologia startup-ului:

Aurelian Marian Soare

ȘTIRI VIDEO GdS