Acasă Tehnologie Gadgets ISOCELL Bright HMX, senzorul foto de 108 megapixeli de la Samsung

ISOCELL Bright HMX, senzorul foto de 108 megapixeli de la Samsung

ISOCELL Bright HMX, senzorul foto de 108 megapixeli de la Samsung
ISOCELL Bright HMX, senzorul foto de 108 megapixeli de la Samsung

ISOCELL Bright HMX este rezultatul unei colaborări între Samsung şi Xiaomi. Senzorul poate capta 108 megapixeli. Acesta va debuta pe un smartphone Xiaomi. Este foarte posibil să ajungă şi pe modelele Samsung Galaxy în următoarele câteva luni, informează go4it.ro

Samsung produce senzori foto de mulţi ani, iar modelele ISOCELL din trecut s-au dovedit a fi performante, chiar dacă nu au fost folosite decât pe telefoanele companiei.

După modelele ISOCELL de 48 şi 64 megapixeli, Samsung a găsit o soluţie bună pentru fotografia în lumina slabă cu un senzor de 108 megapixeli pe care îl va folosi inteligent alături de software.

Noul senzor este unul dintre cele mai mari produse de până acum pentru telefoane mobile. Acesta este chiar mai mare decât cel de 1/1.7” folosit de Huawei pe modelele P30 Pro şi Mate 20 Pro. Acest lucru va asigura captarea unei cantităţi mai mari de lumină, lucru care va asigura astfel performanţă mai bună în condiţii de iluminare slabă. Totodată, va reduce zgomotul de imagine, întrucât vor fi folosite valori ISO mai mici.

ISOCELL Bright HMX: tehnologie Tetracell

Implicit, camera foto Bright HMX de la Samsung nu va realiza fotografii la 108 megapixeli, ci va folosi tehnologia Tetracell pentru a combina patru pixeli alăturaţi într-unul singur. Astfel, cel puţin în teorie, fotografia care va rezulta va fi mai detaliată şi mai luminoasă. Utilizatorii vor putea opta pentru a realiza fotografii la 108 megapixeli, dacă doresc, însă calitatea acestor imagini ar putea fi mai slabă, fără prelucrare.

La capitolul video, Samsung laudă Bright IMX cu capabilitatea de a filma în rezoluţie 6K la 30 de cadre pe secundă. Acest lucru, doar camerele mirrorless foarte performante din ultima perioadă pot face asta în acest moment. 

Primul smartphone echipat cu noul senzor ISCOCELL Bright HMX va fi un dispozitiv Xiaomi, care încă nu are un nume sau o dată de lansare. Cel mai probabil însă, acesta va fi lansat în cursul anului 2019. Având în vedere programul de lansări al producătorului chinez, este posibil să fie vorba chiar despre următorul său flagship, modelul Mi MIX 4.

Aurelian Marian Soare


Exit mobile version