Acasă Razboi Ucraina Kievul este atacat cu rachete hipersonice de Rusia

Kievul este atacat cu rachete hipersonice de Rusia

Kievul este atacat cu rachete hipersonice de Rusia
Kievul este atacat cu rachete hipersonice de Rusia

Mai multe explozii au fost auzite luni dimineaţă în centrul Kievului, la scurt timp după o alertă aeriană ce anunţa rachete ruse în direcţia capitalei ucrainene, transmit AFP şi Reuters.

Capitala Ucrainei a fost lovită de Rusia cu rachete balistice. Două clădiri înainte au fost avariate, iar patru persoane au fost rănite, potrivit autoritășilor locale, citate de Ukrainska Pravda.

„În jurul orei 10:30, inamicul a atacat Kievul cu două rachete balistice din Crimeea ocupată temporar. Țintele distruse, tipul stabilit”, a transmis Comandantul Forțelor Aeriene, General-locotenent Mykola Oleschuk.

Cel puţin cinci explozii au fost auzite în jurul orei 10:30 (08:30 GMT) după alerta aeriană ce indica ”rachete către Kiev”.

”Explozii în capitală. Urgent spre adăpost!”, a scris primarul Kievului, Vitali Kliciko, pe aplicaţia Telegram.

”Potrivit informaţiilor preliminare, în urma unui atac cu rachete asupra Kievului, s-au înregistrat pagube în districtul Pecerski. Un imobil rezidenţial a fost avariat”, a afirmat şeful administraţiei militare din Kiev, Serhii Popko.

Rusia atacă din nou Ucraina cu rachete hipersonice

Ambasadoarea SUA la Kiev spune că Rusia atacă din nou Ucraina cu rachete hipersonice.

„Explozii puternice în Kiev. În ultimele 5 zile, Rusia a lansat sute de rachete şi drone împotriva unei ţări suverane. Ucraina are nevoie de ajutorul nostru acum. Nu mai este niciun minut de pierdut”, spune diplomatul într-o postare pe X.

Citeşte şi: Kremlinul refuză să comenteze revendicarea Statului Islamic cu privire la atentatul de la Moscova

Exit mobile version