Acasă Razboi Ucraina Zelenski se întâlnește cu Erdogan vineri, în Turcia

Zelenski se întâlnește cu Erdogan vineri, în Turcia

Zelenski se întâlnește cu Erdogan vineri, în Turcia
Zelenski se întâlnește cu Erdogan vineri, în Turcia

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski va vizita vineri Turcia şi se va întâlni cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, a anunţat joi Preşedinţia de la Ankara.

Într-o postare pe platforma X, preşedinţia turcă a precizat că liderii vor discuta despre evoluţia războiului dintre Ucraina şi Rusia, despre acordul privind cerealele transportate pe Marea Neagră şi despre relaţiile bilaterale, conform stirileprotv.ro.

Rusia s-a retras în iulie din acordul pentru cereale

Rusia s-a retras în iulie din acordul pentru cereale, care a permis Ucrainei să exporte în siguranţă grâne din porturile sale de la Marea Neagră. Moscova a motivat că cererile sale pentru condiţii mai bune pentru propriile exporturi de alimente şi îngrăşăminte au fost ignorate.

Ankara a încercat să convingă Rusia să revină la Iniţiativa privind transportul cerealelor pe Marea Neagră – care a fost mediată de Turcia şi de Naţiunile Unite. Rusia a declarat însă că nu este interesată să o relanseze. Ucraina şi-a reorientat rutele de transport maritim şi naval în special prin intermediul României.

Turcia, membră a NATO, are frontieră maritimă cu Ucraina şi Rusia în Marea Neagră şi a urmărit să menţină legături bune cu ambele ţări pe fondul războiului. Ea a oferit sprijin militar Kievului şi şi-a exprimat susţinerea pentru integritatea teritorială a Ucrainei, opunându-se în acelaşi timp sancţiunilor impuse Rusiei.

Coteşte şi: Turiștii au aruncat 1,4 milioane de euro în Fontana di Trevi de la Roma, în 2022

Exit mobile version