Acasă Razboi Ucraina Nouă schimbare la nivel înalt în armata rusă

Nouă schimbare la nivel înalt în armata rusă

Nouă schimbare la nivel înalt în armata rusă
Nouă schimbare la nivel înalt în armata rusă

Generalul-locotenent Andrey Mordvichev a devenit comandant al Districtului Militar Central al țării, potrivit postului de știri RBC, citat de The Guardian.

El îl înlocuiește pe colonelul-general Alexander Lapin, care a fost promovat luna trecută la funcția de șef de stat major al forțelor terestre ale Rusiei.

Anul trecut, generalul-locotenent Mordvichev a condus trupele rusești la cucerirea orașului portuar Mariupol din sudul țării.

Bătălia care a durat luni de zile a culminat cu un asediu la oțelăria Azovstal din oraș, care a fost în cele din urmă cucerită de forțele rusești.

Moscova, schimbări radicale în conducerea sa militară în timpul războiului

Moscova a făcut schimbări radicale în conducerea sa militară în timpul războiului, după ce a suferit numeroase înfrângeri dureroase.

În octombrie anul trecut, Rusia l-a numit pe generalul de aviație Serghei Surovikin în funcția de comandant general al forțelor sale din Ucraina, la scurt timp după ce s-a raportat demiterea comandanților districtelor militare de est și de vest.

Dar, la doar trei luni mai târziu, acesta a fost înlăturat și înlocuit cu șeful Statului Major General, Valeri Gherasimov.

Exit mobile version