Acasă Razboi Ucraina Germania trimite sute de generatoare în Ucraina

Germania trimite sute de generatoare în Ucraina

Germania trimite sute de generatoare în Ucraina
Germania trimite sute de generatoare în Ucraina

Agenţia federală germană pentru ajutor tehnic (THW) a anunţat vineri că a livrat până acum aproape 150 de generatoare, iar alte 320 sunt pregătite pentru a fi transportate, răspunzând, astfel, solicitării din partea autorităților ucrainene, informează Agerpres.

Infrastructura energetică a Ucrainei a suferit distrugeri importante după bombardamentele ruse din ultimele săptămâni.

Mai multe generatoare ar urma să fie transportate către Odesa, Nicolaev şi în regiunea Herson. Unele dintre echipamente sunt potrivite pentru fi montate pe remorci auto, astfel încât utilizarea lor este foarte flexibilă.

Unele dintre echipamentele nou-nouţe au fost trimise direct către Ukrenergo, cel mai mare furnizor de energie al Ucrainei, pentru a stabiliza livrările energetice, a anunţat THW.

Astfel, Ukrenergo a putut asigura o alimentare provizorie cu energie pentru facilităţile importante. THW este o organizaţie a guvernului federal german pentru protecţie civilă şi pentru gestionarea dezastrelor, bazată pe voluntariat. Ea numără peste 80.000 de voluntari în rândurile sale.

Atacurile Rusiei asupra Ucrainei s-au concentrat recent asupra centralelor electrice şi termice, alături de alte obiective.

La temperaturi cu minus, multe gospodării ucrainene au rămas temporar sau chiar complet fără căldură, electricitate şi apă.

Exit mobile version